5 entry daha
  • bir inter efsanesi. bergomi şüphesiz inter'in en önemli isimlerinden biri olmuştu. giacinto facchetti'ye de bir selam gönderelim bergomi'ye başlarken. onyedisinde forma şansı bulmaya başlamıştı genç bergomi. performansı ile kısa sürede dikkat çekti ve otuz kere inter'in formasını giymeden enzo bearzot tarafından millî takıma çağırıldı. başta yedek de olsa, turnuvanın ilerleyen maçlarında görev yapmıştı. sağ bek olmakla beraber, adam markajını enfes uygulardı. bearzot finalde, yani 11 temmuz 1982 italya almanya maçında, almanların en büyük silahı karl heinz rummenigge'yi bergomi ile etkisiz hale getirmişti.
    1982'de hem dünya kupasını, hem de coppa italia'yı kazanmıştı genç isim. upuzun inter kariyerinde bir kere şampiyonluk yaşamıştı. üç uefa kupası cabasıydı. kariyeri, tahmin edebileceğiniz gibi, şehrin diğer takımının zaferlerini kıskanarak seyretmekle geçmişti.
    1990 italya dünya kupasında takımının kaptanıydı. 1992 yılında avrupa şampiyonası elemelerinde gördüğü bir kırmızı kart yıllarca millî takımdan uzak bırakmıştı bergomi'yi. bir daha takıma çağrılmaz derken, düşman kardeş ve ezeli rakip milan'ın kaptanı paolo maldini'nin babası cesare maldini tarafından millî takıma yeniden çağrılmıştı. 1999, onun futboluna veda ettiğimiz yıl oldu. bergomi diyince pirelli reklamlı inter forması düşer aklıma ve bir de rakibinin arkasından çift dalan bir adam...
    bonus (bkz: 22 eylül 1985 inter avellino maçı)
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap