2 entry daha
  • özellikle büyük şirketlerin ayakta kalabilmek için yapmak zorunda oldukları uygulamadır.
    aslında şu sorunun cevabını verebilmektir kısaca; ne olursa, birisi ne yaparsa bizi bitirir, böyle bir şey olursa bizim şimiden neler yapmamız lazım.
    örneğin kodak dijital fotoğrafçılıktan sonra battı, karasal sistem kullanan telekom şirketleri cep teknolojisinden sonra zor günler yaşıyor, nokia gibi bir şirket ıphone'un gelişini göremedi, ıbm zamanında kişisel bilgisayarların gelişini göremedi, ıcq twitter, face book v.s'nin gelişini göremedi gibi.

    bunlar gibi pek çok örnek verilebilir. tabi bu örnekler büyük şirketleri tırstırdı ve kendilerini sorgulamalarına neden oldu, ne olursa birisi bizi bitirebilir. buna disruptive innovation deniyor.
    örneğin, bir gün bir şirket uçan araba yapsa, bunu da çok hesaplı ve uygulaması çok pratik ve basit bir şekilde yapsa otomotiv sektöründe pek çok firmayı bitirir. ya da birisi enerji depolamanın çok daha basit ve hesaplı bir yolunu bulsa pil ve akü sektörü bitebilir.
    altenatif enerji kaynaklarının artması petrol sektörüne fosil yakıt kullanan ekipmanlara teknoloji üreten şirketlere ciddi darbe vurabilir gibi.
    bu soruların cevaplarını bulabilen ve önlemlerini alabilen şirketlerin ayakta kalma şansı daha fazla olacaktır.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap