7 entry daha
  • kendinize yaptiginiz tanimlardan en garibi. belki size en cok benzeyen, belki sizi en cok kiran, belki size en cok kotuluk eden kisi.
    ne olursa olsun hayatinizin bir kismi, buyuk bir parcasi.

    size yapilmis butun kotulukleri bagladiginiz kisi olmamali yine de. her basiniza gelen olayda, her hosunuza gitmeyen durumda, sadece bir kisiyi sucluyorsaniz, buyuk ihtimalle obsesif ya da aptalsiniz. cunku hayatin daha ne oyunculari var karsiniza henuz cikarmadigi, ne kadar potansiyeli var belden asagi vurmak icin.

    en basiti, en ufak bir harekette, etrafiniza ve kendinize "bunu bana o kisi yapti" diyorsaniz, aslinda kendinize kotuluk ediyorsunuz. cunku bunu size yapan o kisi degilse eger, ki buyuk ihtimalle degildir, baska bir dusmaninizi, ya da sizi sevmeyen baskalarini yok sayiyorsunuz.

    dunyada hic kimse, ne kadar kendisine guvenirse guvensin, herkes tarafindan sevilmiyordur. bunu unutmamak lazim. ayrica bu nasil bir kendine guvendir ki dunyadaki butun kotulukleri tek bir kisiden bilirsiniz. baska dusmaniniz yoktur cunku, dunyanin geri kalani size cok hayrandir, sizi cok seviyordur, o yuzden bu tek bir kisi, ki hakkinda yeteri kadar atip tutarsaniz dunyayi ona dusman da edersiniz, yalan soylediginizi nereden bilecekler ki, size surekli kotuluk etmek ister..

    dusman kabul ediyorsaniz bir kisiyi, size ne kotuluk ettigini, bir etraflica dusunun, yalnizken mesela. bu kisi size simdiye kadar gercekten ne yapti? ne yapabilir? nasil bir kisi bu?

    eger, tamamen durust davranip o kisinin yapmadigi seyleri yaptiklarindan ayirt edebiliyorsaniz, kendinize iyilik edersiniz.

    tamamen subjektif bakacak olursak, benim dusuncem boyle bir kavramin varolmamasi gerektigidir.

    dusman kavraminin en sacma oldugu taraf, kanaatimce, hicbir sekilde hayatinizda zerre kadar yer haketmeyen birini kaale almak, ona deger vermek, onu dusunmektir. sahsi olarak bu kavrama inanmiyorum ve vakit kaybi oldugunu dusunuyorum. eger bir yerlerde benden cok nefret edenler varsa, ki mutlaka vardir, onlar da rahat olsun, ben kotuluk etmem. buna degecek birini tanimadim, taniyacagimi da sanmiyorum. dusmanlik en cok bunu besleyen kisiye zarar verir. o bunu farketmese de.
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap