9 entry daha
  • iki saç telinin birbirine sürtünüp elektriklendiğinde çıkan sestir asıl olan..
    sevdicekle aynı yastığa baş konduğunda, binlerce olasılık arasından doğru iki saç telinin birbirine sürtündüğünde çıkan sestir asıl olan.. asıl olan, milyonlarca olasılık içinden doğru sesi çıkarabileceğiniz insanla aynı yastığa baş koymaktır..
    yarı düş yarı gerçek.. yarı uykulu yarı uyanık... iki saç telinin tek bir yastıkta buluşup çıkardığı iki saniyelik o senfonidir çünkü gerçek olan.. çıkan ses, hiç olmamış bir şarkının tam da en güzel iki saniyelik yeridir çünkü… dünyanın en güzel şarkısının… iki rüyayı birbirine bağlayan..
    ‘saçının tek bir teline bile’ zarar gelmemesi için bütün dünyayı bile karşınıza alabileceğiniz biriyle aynı yastıkta uyuyabilmektir çünkü asıl olan…
    asıl olan o sesi beraber duyabildiğinizi bilmektir, hiç sormaya bile gerek duymadan…
    tam da bu yüzden saç telini hep arşeye benzetirim.. doğru sesi çıkarmaya yarayan.. o olmayınca olmayan... sessizliği bozan..
    hem.. o saç telinin sesini artık duyamadıktan sonra, basın sesini duysa ne fark eder insan, kuşların sesini, yaprakların hışırtısını, kaynayan çay suyunun sesini, windows açıldığında çıkan sesi, annesinin ‘hadi yat artık geç oldu’sunu, çarpmaktan son anda vazgeçen – ya da çarpılmaktan son anda vazgeçtiğimiz- arabanın kornasını, arkalardan seslenen eski bir tanıdığın sesini duysa ne fark eder?
    iki saç teli birbirini bulur, dünyanın en güzel melodisi çıkar..
    saç tellerinden biri düşer, kaybolur… öbür tel susar…
    ‘sağlıklı bir insan günde ortalama 100 saç teli döker’ diyor pazar eklerinin orta sayfalarındaki uzmanlar..
    yazık…
    - yine mi cızırdıyorum? hiç sanmam -
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap