6 entry daha
  • türkiye'nin körfez savaşı'na girmemesini sağlayarak binlerce vatan evladının kanının abd çıkarlarını için akmasını önlemiş genelkurmay başkanı.

    o dönemde turgut özal; 3-5 haftada musul ve kerkük'ü alacağımız,bir koyup üç alacağımız iddiasında idi(sanki abd türkiye'ye oraları bırakacaktı,ben yiyemiyorum gel sen ye diyecekti).

    hatta bu yüzden yıllarca necip torumtay paşa musul ve kerkük'ü aldırmayan komutan olarak suçlandı.halbuki ne güzel petrol zengini olacaktık ve asker bunu engelliyordu.ordunun ve komutanların korkak olduğu söylendi.asker;türkiye'nin büyük değil küçük olmasını istiyor,dünyada söz sahibi bir büyük devlet olmamızı istemiyordu.

    ta ki suriye iç savaşına kadar.

    emevi camii'inde 3 haftada namaz kılarız dememizin üzerinden yıllar geçti.suriye'de işler asla istediğimiz gibi gitmedi.tabii bunda dış etkenlerin abd'nin ve batının tutarsız politikalarının da etkisi çok büyük.

    sonuç olarak üç milyon suriyeli türkiye'ye yerleşti.hergün binlercesi türkiye'yi avrupa'ya geçiş için köprü olarak kullanıyor.

    eğer o zaman necip torumtay paşa ve arkadaşları;olaylara gerçekçi bakmayıp,hayalperest ve maceracı davranıp ırak'a girseydi binlerce mehmetçiğin kanı bir hiç uğruna dökülmüş olacaktı.

    not: yıldırım akbulut'un da hakkını yemeyelim.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap