558 entry daha
  • filistin'de yaşadığım, gazze'de batı şeria'da dolaştığım dönemde tüm o olanların dışında aklımda garip bir soru işareti vardı; "insanlar bununla nasıl yaşıyor?"

    bombalar patlıyor, çatışmalar çıkıyor, 200-300 metrede bir farklı gruplar çevirme yapıyor, ama insanlar hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edebiliyor. arkadaşı ölen adam akşam düğüne gidebiliyor. bu nasıl oluyor?

    bugün bir kez daha anladım ki, orta doğu'daki her hangi bir ülkede olduğu gibi kaderlerine razı olmuşlar. cehalet ve nefretle bilenip hayatı ve sevmeyi unutmuşlar. iktidarın ve yalaka borazanlarının bir süredir dillendirdiği, toplumu yönlendirmeye çalıştığı gibi; "alışmışlar".

    her kanalda bütün hükümet kurmayları "teröre alışmamız lazım" beyanatları vererek tam bunu yapıyor işte. insan hayatının değerini önemsizleştiriyorlar. akıllarında hep bu var zaten; günlerdir uyarıları yapılan bomba istiklal caddesi'nde patlıyor, ülkenin sağlık bakanı çıkmış "yabancı da olsa insandır" diyor.

    siz istifa etsinler diyorsunuz ya, yaşananlara bir bakın, diktatörlük emellerine ulaşmaları için tam da istedikleri oluyor. hedeflenen rejimin taşları kanla döşeniyor.

    direneceğiz, alışmayacağız. ülkeyi bedevi yalakası cahillere, orta doğu sapkını şeriatçılara, halk düşmanı teröristlere bırakmayacağız.

    hayallerindeki yeni türkiye olmayacağız.
416 entry daha
hesabın var mı? giriş yap