8 entry daha
  • stronglifts 5x5 programı ile giriş yaptığım daha doğrusu giriş yapmaya başladığım spor disiplini.

    şimdilik ağırlıklarım(bar ağırlığı hesaba katılmamıştır);
    deadlift 80kg
    squat 45kg
    overhead press 38.75 kg
    bench press 40kg
    barbell row 60 kg

    en çok overhead press te ağırlık artırırken zorlanıyorum sonra bench press te. gerisi çatır çutur gidiyor. özellikle bacaklarımın güçlendiğini çok net hissediyorum. bi ara deload yapsam iyi olacak ama

    5 3 1 düzeltmesi;

    5 3 1 programının 3. haftasına bugün başlıyorum. 1 rm ler deadlift 127kg squat 93 kg overherad press 73 kg bench press 80 kg. bu değerler üzerinden programı düzenledim. en zor haftaya giriş yapıyorum. yardımcı hareketlerle birlikte vücut daha çok çalışıyor.

    strongliftte yorulmuyordum. az geliyordu. zaten kas kütlesi artışı da olmamış yağ yakımı da olmamış. tabi bunların tek sebebi antrenman değil biliyorum ama 1 aylık program neticesinde az çok değerlerde değişiklik beklerdim. her gün hamburger patates kızartması yiyip kola içmedim. antrenman günleri et yedim. alkolü çok azaltamadım arada tatlı kaçamağı yaptım ama beslenmem o kadar da kötü değildi.

    kuvvet artışı kaçınılmaz tabi ilk başladığım ağırlıkların çok üstündeyim. yüksek ağırlıklarda çalısırken hocalara ya da salondaki arkadaşlara sürekli formumu takip ettiriyorum. zaten tekrarlar çok olmadığı için kısa sürüyor sıkılmıyor elemanlar. bu programı sevdim. çünkü 5 tekrar dediği hareketi en fazla 6 7 yapabiliyorum gerçekten de 7. tekrarda da form bozuluyor. tekrar aralıkları ve kilolar çok dengeli. tavsiye ederim.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap