1 entry daha
  • glasnostun olgunlaşmaya başladığı bir dönemde çekildiğinin altının çizilmesi gereken sovyet yapımı apokaliptik bilim kurgu filmi.

    filmimiz nükleer savaş sonrası kabus dolu bir dünyayı anlatıyor. milyarlarca insan ölmüş, bir avuç insan yaşama tutunmaya çalışıyor, sefillik diz boyu. gerek 1950-60'lar arasındaki nükleer silahlanma yarışında gerekse de 1980-1989 arası soğuk savaşın son dönemlerine doğru nükleer kutupların her iki yanında bu tarz apokaliptik filmler çekildi, bu film de bu yaklaşımın başarılı örneklerinden.

    sovyet sineması bu türdeki yapımlarda ortam atmosferini yaratma konusunda çok başarılı. bu film de bu açıdan çok çarpıcı ve etkileyici. film, nükleer cehennemi kıyamet vakti gibi sunduğu anlarda aile bazında yıkıma odaklanırken aslında insanlık bazımında yıkımı gözler önüne koyuyor ve iyimser bakış açısıyla diğer distopik filmlerden ayrılıyor.

    kıyamet atmosfere çok uygun düşen renk skalasıyla son derece çarpıcı. standart dışı karakterlerin de seçilmiş olması ayrı bir katma değer.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap