4 entry daha
  • "of ya okullar yıkılsın istiyorum." diyebilecek kadar rahatlığı ilke edinmiş; zora gelemeyen; annesi babası tarafından sırf yorulmasın diye düşünmesine, yaşamasına, değer bilmesine dahi izin verilmeyen; tatminsiz, duygusuz ve mutsuz bir neslin -anlamayacaklarını ve izledikten sonra "ee ne olmuş yani?" diyeceklerini bildiğim halde- izlemesi gerektiğini düşündüğüm bir film.

    ülkesinin özgürlüğü için savaşırken tutuklama kamplarında işkenceye maruz kalan ve ömrünü son demlerini yaşayan birinin okuma yazma öğrenmek istemesi şuursuzluk mudur? devletin devlet olabilmesi için ailesini, ömrünü, evini feda edebilen birine, istediği tek şeyi vermek, ödenemeyecek bir borcun ilk taksiti değil midir?

    gerçek bir yaşam öyküsüne dayanan bu filmde 84 yaşında ilkokula yazılan kenyalı kimani maruge 'nin okuma aşkı için mücadelesini anlatıyor. filmin ingiliz yapımı olması ise trajikomik ayrıntılardan biridir.

    filmi izleyin. izleyin ki okulları bombalayıp kendi geleceğinizi imha etmeyin. izleyin ki millet mekteplerinde 'yaşı ne olursa olsun' herkesin okuma yazma öğrenebildiği gerçeğini hatırlayın. izleyin ki bir önderin kara tahta başında öğretmenlik yapabildiği bir ülkede doğduğunuzu fark edin. izleyin ki 'özel okullara gidenlere devlet desteği' adı altında eğitimi paralı hale getirmeye çalışanlarla ilgili bir fikriniz olsun.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap