9 entry daha
  • amsterdam'dan paris'e 25 euro'ya ve ardından da paris'ten dortmund'a yine 25 euro'ya seyahat ettiğim otobüs firması. aynı güzergahlarda trene veya uçağa binmeye kalksaydım 3-4 katı para vermek zorunda kalacaktım.
    ayrıca hem amsterdam'dan, hem de paris'ten gece 23 otobüslerine bilet aldım. bu sayede o geceyi otelde geçireceğime yolda geçirdim. varacağım şehirlere sabah vardım, öğlene kadar şehirleri gezip check-in saatlerini bekledim. evet, biraz yorgun oluyorsunuz ama en azından bir gecelik otel parasını vermeyip, bunu ulaşım için harcamış oluyorsunuz. şehir şehir gezenler için iyi bir tasarruf yöntemi olduğunu söyleyeyim.
    otobüslerde wc var, telefonunuzu şarj edebileceğiniz prizler de var. benim seyahat ettiğim iki otobüste de ücretsiz wi-fi vardı.

    bilet işleri nasıl oluyor diye merak edenler için en pratik yöntemi anlatayım;
    internet sitesinden istediğiniz güzergah ve saate biletinizi satın alın.
    sonra cep telefonunuza uygulamasını indirin.
    uygulamaya giriş yaptığınız zaman biletlerim bölümüne girerek, satın alma işlemi sonrası ize verilen referans numarasını girerek, satın almış olduğunuz bileti görüntüleyin.
    bu bilette sefer bilgileri, otobüsün kalkış yeri (adres ve harita) ve kare kod var.
    uygulama, biletlerinizi çevrimdışı olarak kaydetme özelliğine sahip. bu işlemi yaptıktan sonra rahatlayabilirsiniz.
    otobüse binerken, şoför ya da varsa muavin, kendi telefonunda yüklü olan uygulama ile sizin ekrana getireceğiniz kare kodu okuyacak ve bütün bilet bilgilerinizi görecek.
    şarjım bitebilir, telefona bir şey olur vs diyorsanız çıktı alırsınız bir tane.

    bunun dışında, iki yolculuğum süresince dana gibi uyuduğum için mola filan verip, vermediğini bilmiyorum.
    kek ve içecek servisleri yok. bir de herkes istediği yere oturuyor. yanınıza alabileceğinizden büyük bir bagajınız varsa, siz onu verene kadar muhtemelen güzel yerler kapılmış oluyor. ilkinde başımıza geldi ondan biliyorum. ikinci sefere, valizi aşağıda bırakıp direk otobüse daldım, koltuğa montumu ve el çantamı koyup aşağı indim ve valizimi bagaja verdim. artık nasıl işinize geliyorsa...
268 entry daha
hesabın var mı? giriş yap