• --- spoiler ---

    tywin lannister'ın en küçük erkek kardeşidir. gülmeyi ve güldürmeyi seven, alaycı ve umursamaz bir karakter yapısı vardır.

    jaime ve tyrion kendisinden en sevdikleri amcaları olarak bahseder. başta babası olmak üzere aile üyelerinin bir kısmı tarafından hor görülen tyrion'ı desteklemiş, onun öğrenme sevdasını aldığı kitaplarla körüklemiş bir kişidir bu amca lannister.

    tywin'in diğer erkek kardeşleri gibi tywin'in gölgesinde kalmıştır. bu gölgede kalma durumunun sonucunda kevan lannister tywin'in sağ kolu olmuş, tygett lannister bağımsız bir güç olmak için mücadele vermiştir. gerion'sa yalnızca bu güç oyunuyla dalga geçmiş, tüm alaycılığıyla anlamsız gördüğü mücadele ile ilgili şakalar yapmıştır.

    gerion, valyria'daki kıyametten kurtulmuş olabilecek hazineleri ve esas olarak lannister hanedanının valyria çeliğinden dövülmüş brightroar ismindeki, valyria'ya giden ve geri dönmeyen bir kaya kralı tarafından kaybedilmiş ata kılıçlarını bulmak için valyria'ya doğru bir maceraya atılır.

    gerion bu maceradan geri dönmemiştir. tywin'in izini aramak için gönderdiği kafile volantis'e kadar izini sürebilmiş, burada valyria kıyametinin izlerini taşıyan smoking sea'ye girmeye niyetli olan gerion'ın, mürettebatı tarafından terk edildiğini anlamıştır.

    geride joy hill isminde piç bir kız bırakmıştır.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap