5 entry daha
  • özellikle sayısal derslerin büyük bir özveriyle öğretildiği, türkiye cumhuriyetinin en köklü eğitim kurumlarından bir tanesi. türkçe'nin dışında almanca eğitim dili mevcuttur. 1 sene almanca hazırlık ve hazırlıktan sonra 4 sene boyunca sayısal dersler* tamamıyla almanca ve alman öğretmenler tarafından alman eğitim müfredatına binaen öğretilir.

    bu köklü okuldan mezun olan her öğrenci, alman eğitiminin karakteristik yapısına binaen yaşamına da aynı özveriyi ve disiplini empoze eder.

    köklü bir tarihe sahip olan bu güzide okul, ittihat ve terakki lideri olan enver paşa'nın eliyle almanca eğitime geçirilir. o dönemde kendisinin tek rakibi olan mekteb-i sultani'nin fransızca eğitim vermesi, almanca eğitim dilinin seçiminde büyük bir paya sahiptir.

    buradan mezun olunduğunda sayısal öğrenciler abitur * programına dahil olurlar. eşit ağırlık öğrencileriyse direkt olarak sprachdiplom * almaya hak kazanır*

    abitur diplomasının en önemli faydası dil öğretiminin yanında, mühendislik lisans eğitiminin almanya'da alınmasını sağlar. mühendislik ve teknik anlamda dünyada lider olan almanya'da bu eğitimin alınabilme ihtimali de her iel'li öğrencinin hayalidir.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap