9 entry daha
  • yaklaşık bir ay boyunca okuyarak sonunda az önce bitirdiğim, 2002'den beri yayınlanan günlük webcomic serisi. daha yeni karikatürlerin bir kısmını okuduğum için beklentim bayağı yüksekti, o yüzden ilk karikatürler biraz can sıkıcı sayılabilirdi benim için; ama kesinlikle açık arayla en iyi webcomic serisi olduğunu söylerim.

    öncelikle zach weinersmith kesinlikle çok zeki bir adam. karikatürlerinin altında çok ciddi bir bilgi birikimi var, zaten karikatürlerinde din, felsefe ve bilim (özellikle ekonomi, matematik ve fizik) temalarını sıkça işlemiş. bazen kalbinizi sıkıştıracak kadar üzücü karikatürler çiziyor, bazen ağzınızı açık bırakacak kadar zekice bilimsel içerikli şeyler yayınlıyor, bazense sırf minnacık ve kötü bir esri için 10 panellik karikatürler çizebiliyor. değişikli eleman yani. ailecek seviyoruz.

    karikatürleri genelde tek panelli olarak başlayıp ilerleyen dönemlerde daha da uzamış bulunmaktadır ki uzun karikatürlerinin istisnasız tümü tadından yenmez seviyesindedir. bir de alt kısımda bulunan paylaşma ikonlarının yan kısmındaki (en azından mobilde öyle) kırmızı butona tıklayarak her karikatür için gizli bir ek panel daha bulabiliyorsunuz, ben bunu ilk defa 2014'e ait bir karikatürde öğrenmiş ve bayağı üzülmüştüm de şimdiden uyarayom dedim.

    velhasıl güldürürken düşündüren pek hayırlı bi kurum ve kuruluştur.
    buraya da en sevdiğim karikatürü bırakayım.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap