35 entry daha
  • arjantinde devam ettigim hayat tarzi.

    baslamadan once yine bir iki konuya deginmek istiyorum.

    mesaj atip destek olmak icin en azindan bir selam eden herkese tesekkur ederim. gercekten guzel bir motivasyon kaynagi oluyor benim icin.

    bir facebook sayfasi actim ve 200 un uzerinde fotograf yukledim. bundan sonra da aktif olarak yuklemeye devam edecegim. hatta direkt iletisime gecmek, birsey sormak, selam etmek isterseniz cekinmeden yapabilirsiniz. sayfanin linki bu basliktaki ilk entrynin altinda.

    bu arada bir gazete ile uzun bir roportaj yapiyoruz. sadece internet sitesinde degil gazetede de basilacak. bu konu hakkindaki gelismeleri de yazacagim.

    neler olduguna gelisek.
    patagonyaya gitmekten vazgectim. mesafeler cok uzun ve yuzlerce km boyunca tek bir eve dahi rastlamama ihtimaliniz var. her sey cok pahali ve hava cok soguk. disarda tek bir gece bile kalma ihtimalim yok. malumunuz cebinde parasi olmayam ben icin pek mantikli bir adim olarak gozukmedi gozume. rotami yeniden duzenledim.

    su anda buenos aires'in 400km guney dogusunda tandil diye bir sehirdeyim. fukuoka'nin ogrencilerinden biri olan damian'in ciftliginde kaliyorum. bu konuda gercekten kendimi ne kadar sansli hissettigimi anlatamam. -ayri bir entry ile yada facebook sayfasinda bu konu hakkinda ayrica birseyler yazmayi planliyorum-

    damian uzun bir sure once gonullu olarak buraya gelip calismak, ogrenmek isteyip ardindan faydadan cok zarari dokunan insanlardan bikmis. kimseyi kabul etmedigini soyledi uzun bir zamandir. kuzey yunanistanda yine fukuoka'nin ogrencilerinden biri olan panos'un yaninda kalirken bahsetmisti panos bana damiandan. onun referansi ile aradiktan sonra bir de turkiyeden geldigimi ogrenince pek bir sevindi damian. dedesi ve anneannesi istanbuldan gocmusler buraya yani orjinal sizin benim gibi turk hatta cat pat turkce dahi biliyor. ben de cok sasirdim ilk duydugumda ama yol boyle guzel surprizler yapiyor insana.
    bir ay kalmak uzere geldim buraya, daha once bahsettigim buenos aires'te evlerinde kaldigim cift rotalarini biraz degistirip beni ciftligin kapisina kadar birakti.

    kaldigim bolgenin en guzel ve enteresan yanlarindan biri ise buenos airesten kacan herkes buraya gelip kendi evini yapmis geri donusum malzemeleri ile -bu evlerin fotograflarini da facebook sayfasina yukleyecegim yarin- ve burada guzel bir komunite olusmus. hatta inka toplumunun and daglari geleneklerinin bazilarini canlandirmaya calisiyorlar. komuniteye yeni birisi katilip kendi evini yapmak istedigi zaman herkes hep beraber geliyor ve bir kac hafta icinde her seyi tamamliyorlar ev sahibi ise gelen insanlar icin yemek hazirliyor. evin tamamlandigi son gun ise eski saman ayininleri ile evi kutsayarak tamamliyorlar. en kisa zamanda toplulugun tum uyeleri ile tanismayi planliyorum ve hatta beraber bir ev yapmayi umuyorum fakat bir ay gibi kisa bir sure icerisinde gercekleseceginden yana pek bir umudum yok. ne olup bittigini detaylica ve fotograflarla anlatacagim.
    su an icin bu sekilde gelisiyor olaylar her ne kadar burda ciftlikte hic bir masrafim olmasa da burdan ayrilacagim zamandan sonrasi icin para kazanmam lazim. bu konuda da girisimlere en kisa zamanda baslayip ne yapabilirim nasil para kazanabilirim gibi noktalara agirlik verecegim.

    not : ilk firsatta damian, fukuoka ve dogal tarim hakkinda birseyler yazmayi planliyorum.

    ugurlar olsun.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap