3 entry daha
  • uçak motorlarının ve termik santrallerin çalışma prensibini açıklayan termodinamik çevrimidir.

    bu çevrime göre akışkandan güç elde edilebilmesi için o akışkanın toplam sıcaklığının ve basıncının artırılması gerekmektedir. bu minvalde akışkanın önce sıkıştırılması sonra sıcaklığının artırılması gerekmektedir. çevrim mantığını, yüksek sıcaklıklardaki genleşmenin aynı orandaki düşük sıcaklıktaki genleşmeye oranla daha çok enerji üretmesi gerçeğinden almaktadır.

    önce kompresörde sıkılarak, basıncı artırılan hava daha sonra yanma odasında yakılarak sıcaklığı artırılır. artık genleşerek enerji üretmesi mümkün olan bir akışkanımız mevcuttur. bu akışkan türbine gönderilerek, genleşerek artan hızını türbin kanatçıklarına çarparak türbine aktarır ve türbin ortak bir şaft aracılığıyla kompresörü sürmektedir. türbinden alınan enerjiden kompresörün tükettiği enerjiyi çıkardığınızdaysa net mekanik enerjiyi elde etmiş olursunuz.

    ara soğutucu, ara ısıtıcı (tekrar ısıtıcı) ve ısı değiştirgeci kullanımı gibi uygulamalarla verimi yükseltilmeye çalışarak ekstra elemanlar eklense de, brayton çevrimi temel olarak kompresör, yanma odası ve türbinden oluşur.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap