8 entry daha
  • tapınak şövalyeleri arasında da pek çok mensubu bulunan bir tarikattan çok bir başka din gibi bir şeydir. aileseldir, sonradan cathar olan pek olmamıştır. tapınakçıların büyük üstatlarından çoğunun da cathar olduğu söylenir (blanchefort).

    ortaçağın en yüksek avrupa medeniyetini kurmuşlardır, ama katolik kilisesini sallamaz tavırları, isa'yı reddedişleri ve katolik doktrinine zıt düşen pek çok ezoterik hareketleri nedeniyle üstlerine nevi şahıslarına münhasır bir haçlı seferi düzenlenmesine sebep olmuştur. tapınakçılar bu haçlıya katılmamışlar ama engellememişlerdir de. haçlının filistindeki müslümanlara karşı olabileceğini, bu adamlara karşı haçlı düzenlenemeyeceğini düşünseler de bunu bar sohbetinden öteye geçirip de "nooluyonuz len" diyememişlerdir.

    her ne kadar montsegur'da bir sürü adam yakılarak öldürüldüyse de gelenek kaybolmamıştır.

    ayrıyeten bu adamların holy grail ile de bağlantısı vardır falan ama çok karışık konudur bi skim anlamamışımdır..

    burdan ve 13 ekim 1307 tampliye şövalyelerinin yakalanması hadiselerini birleştirdiğimizde ortak payda holy grail söylentisi olduğuna bakılırsa bir "allah allah" çekilip bi tabak da keşkül yenip benim yaptığım gibi "gönder" düğmesine basılır..
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap