8 entry daha
  • türkiye'de vizyona girmesine daha zaman varken on-line olarak izlenebilen film. film dağıtıcılarının hiç olmazsa türkçe alt yazı konusunda bu kadar sıkı denetim uyguladığı, kimi filmlerin vizyondan düşüp aradan uzun sayılabilecek bir zaman sonra alt yazıların dolaşıma girdiği şu dönemde ilginç buldum bu durumu. herhalde dağıtımcının pek bir beklentileri olmasa gerek gişe yönünden.

    sınıfsal ayrımın günümüze göre çok daha keskin olduğu 19. yy'da, aristokrat ''cavendish'' ailesinden gelen jay ile alt tabakaya mensup ve jay'den yaşça büyük rose'un daha başından imkansız bir aşk gibi görünen ilişkileri, rose ve babasının istemeden bir cinayete karışması ile sekteye uğruyor. baba-kızın başlarına ödül konuyor ve izlerini kaybettirmek için batıya göçüyorlar. aşkının peşinden batıya giden jay ve yolda karşılaşıp jay'e rehberlik yapan eski haydut silas'ın başlarından geçen maceraları konu alıyor kabaca film.

    filmi western türüne sokabilir miyiz bilemedim. filmdeki western öğeler yönetmenin söylemek istediklerine bir nevi aracılık etmiş gibi geldi bana. belki western sosu biraz da ticari kaygı yüzünden. aksiyon sahneleri filmi daha geniş kitlelerle buluşturacaktır.

    *az spoiler *

    yeni yetme bir erkeğin ilk kez aşık olması ve bu uğurda ne kadar toy olduğunu hesaba katmadan, başına ne tür belalarla gelebileceğini kestiremeden çok tehlikeli bir maceraya çıkışını ve bu yolda rastladığı hayat ve ''yol'' hakkında tecrübeli bir rehber eşliğinde yürüyüşünü ve sonunda aşık olduğu kadın tarafından ''öldürülen'' bir erkeği anlatan western sosuna bulanmış sonu epey hüzünlü bir aşk filmi diyebilirim.

    puanım: 7.5/10

    ** çok spoiler içerir.**

    ayrıca, ödül avcılarının evi kuşatma altına aldığı sırada jay'in köşede vurulmuş yatarken, rose'un kotori ile aralarında duygusal bir yakınlaşma olduğunu anlayacağımız şekilde öpüşmesini görmesi ve akabindeki sahnede, seken kurşunlardan birinin raftaki tuza isabet ederek , tuzu jay'in yarasına boca etmesi belki de sinema sanatının anlatım gücüne çok önemli bir örnek. sayfalarca yazı yazarak anlatılabilecek böyle bir durumu tek sahnede net bir şekilde verebiliyor.

    edit: imla
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap