9 entry daha
  • geçmişte defalarca yaptığı gibi yazmak yerine kusmayı tercih etmiş ve -engin ardıç yazıları da dahil- hayatımda okuduğum en kötü iki üç yazıdan birine imza atmıştır. kendisinden salt sekterlikten başka hiçbir şey içermeyen, sol içi rekabetçiliğin varabileceği en çirkin noktalarda duran ''iyi ki halkevi var biz olmasak ne olurdu haliniz'' yazıları görmeye alışıktık ama bu sefer, böyle acı günlerde yapmaz demiştik, yanılmışız.

    bu yazıya karşı öfke doluyum, içimdekileri yazmak istiyorum düzgün şekilde kelimelere dökemiyorum. birkaç cümle üstte de belirttiğim gibi en ufak olayda bile ''kendi siyasetimi nasıl öne çıkararım'' çabasına girmene zaten alışığız ama bugün bu yazıya nasıl imza atabildiğini gerçekten anlamıyorum. sadece merak ediyorum inönü alpat, nasıl vicdanın el verdi ? kullanmaktan hiç hazzetmediğim ''kendine solcu diyebilen biri bunu nasıl yapar'' kalıbını da kullandırttın bana ama kendi siyasetini, o iğrenç yazında adını anmak gibi bir hata ettiğin dev-genç'in mirasçısı olarak görüp bu yazıya nasıl imza atabildin ? en son açıklanan sayıya göre ülkede yüz iki güzel insan katledilmişken bu yazıda yazdıklarını nasıl düşünebildin ? insanları nasıl meydandaki yoldaşlarını, arkadaşlarını bırakmakla hatta daha da ileri gidip alanda canını yitirmiş insanların bedenlerini terk etmekle suçlayabildin ? kendi siyasetini parlatmak için bu denli düşmanca ve vicdansızca bir yazıyı nasıl yazabildin ? sırf asıl niyetini gizleme çabasına girmek için, amacı senden veya herhangi birinden teşekkür almak değil, meydandaki kardeşlerini, dostlarını, yoldaşlarını kurtarmak olan insanları o iğrenç yazına nasıl katabildin ?

    düştüğün en son noktaysa bayağı bayağı arkadaşına laf sokmaya çalışan ortaokul çocuğu seviyesi olmuş. twitterda yazdığın ''saskinlikla okuyorum. hic kimseyi aciktan itham etmedim. yazmadiklarim icin affola dedim. bu alinganlik ve kufur niye o zaman. ilginc.'' mesajının, x ismindeki bir arkadaşına küfür ettikten sonra ''sana demedim ki hemen üstüne alınıyorsun dünyada tek x sen misin nasıl da biliyorsun kendini'' diye savunma yapan ortaokul çocuğundan farkı yok zira. bu kadar rezil bir yazıyı kaleme alıyorsan, en azından ''şunlar şunlar alandan kaçtı'', ''bunlar bayraklarını toplayıp alanı terk etti'', ''bunlar ölülerini ortada bıraktı'' deme cesareti de gösterseydin.

    fakat tek isteğim var; -girmezsiniz ya- ileride bu yazıyı münferit bir olaymış gibi gösterme çabasına girip olayı inönü alpat'ın üstüne bırakırsınız belki, şu akıllardan hiçbir zaman çıkmayacak, bu yazı inönü alpat tarafından yazıldı, sendika.org tarafından yayımlandı, o yazıda ismini andığın siyasetlerde örgütlü insanlar da dahil olmak üzere, sol kesimin büyük çoğunluğundan sosyal medyada büyük tepki görmüşken en ufak özür dilenmedi, yanlış anlaşılma vs. bile denmedi, yazı kaldırılmadı ve büyük ihtimalle de kaldırılmayacak. umarım sizinle en ufak bir eylemde bile ortaklaşmayız bundan sonra. kendi kendinize ''hıaa halkevi ne kadar süper lan''cılık oynamaya devam edersiniz.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap