8 entry daha
  • tarık dursun k'nın önemli kitaplarından birisi. yakın zamanda kaybettiğimiz yazarın bir eserini okumak istiyorsanız çok uygun bir seçim. şu an piyasada yapı kredi yayınları baskısını bulabilirsiniz.

    yazarın kitabın sonuna düştüğü nottan anlaşılacağı üzere yazıldığı yıl 1982. güneyde suriye sınırında küçük bir kasabada yaşayan insanların öyküsünü anlatıyor. bölgede halkın çoğunun geçim kaynağı kaçakçılık ve kaçakçılara yataklık etmek.

    ana karakterler üç kaçakçı arkadaş üzer, tahir, cevahir, eşleri-sevgilileri hediye ve gazel, kaçakçılık işini yürüten kasım ağa. kaçakçıların ölüm ve şiddet üzerine kurulmuş kanunsuz hayatları, yoksulluk ve değişen düzen üzerine kurulmuş öykü.

    aslında toplumda ve kasabada değişen düzenin, biten bir dönemin hikayesi. bu yönüyle yaşar kemal'in göçerliğin sona ermesini anlattığı binboğalar efsanesi'ne benziyor. kahramanlarımız aileden gelen kaçakçılık geleneği ile yaşamaktadırlar ancak devir artık değişmiştir. devir artık bir kaç at ve eşekle mayınlı bölgeden ufak tefek eşya taşıma devri değildir. kahramanların önündeki seçenekler azalmaktadır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap