2 entry daha
  • böbrek taşı kırma cihazına bağlı olarak kullanılan röntgen cihazı ile yer tespiti yapıldıktan sonra vücudunuza hafif darbeler yapılarak uygulanan taş kırma yöntemi.

    11mm'lik böbrek taşı için 2.seansını bugün bitirdim. kalçadan yapılan ağrı kesici sonrası 15dk bekledikten sonra seans başlıyor. tedavi uygulanacak alana jel sürülüyor. aynı zamanda vücudunuza temas eden bölgeye de jel sürülüyor. taş olan kısma cihaz direkt temas sağladıktan sonra kırma işlemi başlıyor.

    başlangıçta darbeler oldukça hafif ilerleyen dakikalarda biraz daha sert darbeler hissediyorsunuz. arada sanırım taş yerinden oynadığını için yarım saniyelik irkilmeler yaşamanız gayet normal ciddi bir sancısı aman aman diyecek bir sıkıntısı olmuyor bu seansların.

    seanslar sonrası bol hareket ve bol su tüketimi seanslar kadar önemli kısımlar. seans sonrası idrarda kan gelmesi de sürecin olağan durumlarından birkaçı. ne kadar çok su ve hareket ederseniz taşları dökmeniz hem kolaylaşır hem de süre olarak daha kısa sürede atabilirsiniz. ilk seans sonrası kasıklarımdaki şiddetli sancı sonrası acile giderek iğne yaptırmak zorunda kaldım. her hasta sancı ile dökmüyor telaş etmeyin.

    taşları tamamen dökmüş olsanız da 5 yıl içerisinde tekrarlama riskinin yüksek olması sebebiyle su tüketimi ve bol hareket oldukça önemli.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap