3 entry daha
  • turk medyasinin bir turlu asamadigi, ya da turk insaninin asamadigini dusundugu asagilik kompleksinin ifadesi olan deyis. bir turk abd'de bilim dünyasinda veya is hayatinda basarili olmussa, hemen bu sifat yakistirilarak haber yapilir, amerikalarin da ona bu isimle hitap ettigi de ima edilebilir.

    bunun gibi bir de dahi ogrenci sacmaligi vardir. abd'nin iyi bir universitesinden burs almayi basaran yuzlerce basarili gençten biri secilir ve bu sifata layik gorulur.

    eh kardesim birakin artik su kabak tadi vermis kompleksli kliselerinizi. bu topraklarda genetik olarak gerizekali insanlar yasamadigina gore, gerekli kaynak ve ortami buldugunda cok basarili olacak insanlar da cikacaktir. evet hala onemli bir basari elde etmis bir turk insaninin basarisina tümden kayitsiz kalacak kadar kaniksamis degiliz bunlari, hala gururlaniyoruz, ama, "müthis turk" ilan edecek kadar ezik de degiliz. roberti isküdar amerikan'i bilmemnerereyi bitirip burs alanlara dahi ogrenci demeniz ise iyice komik zira her yil bircok universitemizden bircok genc en iyi universitelere burs+asistanlik ucreti alarak phd'ye gidiyor.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap