8 entry daha
  • daha henüz ilkokuldayken zorla çocuk kalbi, şeker portakalı gibi kitaplar okutulan ve haliyle okumaktan bezen çocuklar için tam bir panzehir. kitap için "gözlerden yaş getirecek kadar komik" tabiri hiç de abartı değildir. zira her bölüm (mektup) ilkokul sıralarında gülmekten anlatılamayan fıkralar kıvamındadır. üstelik sadece komik olaylardan ibaret de değildir. aralara serpiştirilen hayata dair olayları çocuk diliyle öyle ince işler ki aziz nesin*, o yaşta yüreğiniz burkulur. kitabın sonuna yaklaştıkça içinizi üzüntü ve boşluk hissi kaplamaya başlar, muteakiben her mektupta biraz daha insanlık dolarsınız.
    aklıma hemen gelen komik öykülerden yıl sonu müsameresinde "koyun" ve "memleketim" şiirlerinin mısralarını karıştıran çocuk, dramatik öykülerden babası tarafından erkek gibi giydirilip saçları kısa kesilen bir kız çocuğu beni o kadar derinden etkilemiş olacak ki kitabı okumamın üzerinden neredeyse 10 yıl geçmiş olmasına rağmen hala hatrımda
    hayırlı bir iş yapın, bir ilkokul öğrencisine sonraki doğumgününde bu kitabı armağan edin. okumayı sevdirin, yaşamını değiştirin.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap