7 entry daha
  • 1- seçimle iş başına gelmiştir, venezuela (ya da venezüella) tarihinin en yüksek oy oranı ile (%57).

    2- yaptığı ve anti-demokratik olduğu söylenen anayasa değişiklikleri de yine halkoyuna sunulup onaylanmıştır.

    3- kendisine direnen ve cnn'ce özgürlük mücadelesi veriyor olduğu söylenen "sivil toplum kuruluşları" dünyanın en yoz sendikaları, zengin dernekleri ve katolik kilisesinden oluşmaktadır, amerika finansmanı ile varolabilmektedirler. bu arada milli eğitim bütçesini elinde tutmakta olan katolik kilisesinden bu ayrıcalığını almış ve eğitimi de millileştirmiştir (tevhid-i tedrisat). katolik kilisesinin ne önemli bir demokrasi mücahidi olduğu buradan da anlaşılabilmektedir.

    4- seçimle ve halk desteğiyle iktidara gelen ve böylece iktidarda kalmakta olan chavez, oğul bush gibi sadece zengin babasının zengin oğlu olduğu için normalde rüyasında göreceği noktalara dünyanın en gülünç seçimiyle gelen birine göre çok daha meşru bir şekilde makam işgal etmektedir ve gelecek seçimde halkın oy vermemesi halinde iktidardan gitmesini engelleyecek hiç bir şey yoktur, olmasını sağlayacak herhangi bir eylemde de bulunmamaktadır.

    5- amerikanın ekonomik olarak ayakta kalmasının en önemli kaynağı dünyada devletlerin çoğunun rezerv para olarak dolar saklamakta oluşudur, ki bu da imf tarafından anlaşmalı olduğu her devlete zaten dayatılmakta olan bir farzdır.
705 entry daha
hesabın var mı? giriş yap