4 entry daha
  • 2015 yapımı bir western/yol hikayesi. daha iyi olabilirmiş, fakat bu hali ile dahi güzel. john maclean'in ilk uzun metrajlı filmi olduğunu da not düşelim.

    --- spoiler ---

    filmde elbette zayıf noktalar var, en başta silas'ın -kendi planları olsa dahi- yardımını sunması gibi. kendisini ilk sahneden acımasız ve kuralların dışında yaşayan biri olarak görüyoruz. o durumda, pek ala jay'i öldürüp tüm parasını ve eşyalarını da alabilirdi. tam olarak neden yardım teklif ettiğini bilemiyoruz. o kısım biraz eksik kalmış. bununla beraber jay'in, hem de o kadar açık tenli birinin, vahşi batının tüm o sıcağında şapkasız bir halde yollara düşmüş olması tam olarak akla yatkın değil. bırakın güneş yanığını, herhangi bir kızarıklığı dahi yok. son çatışmada devasa tüfekten devasa kurşunlar yiyen birinin de bir kaç parçasının kopmasını beklerdim tabi.

    .........

    slow west, görülmeyi hakeden bir yapım. western tarzını sevin veya sevmeyin, pek farketmiyor. ortada kesin bir sonuca eren yol hikayesi var. süresi kısa görünse de, hikaye bir şekilde toplanıp, sonuçlanıyor. hatta öyle ki, araya komik anlar sıkıştırmayı dahi başarmış maclean. filmi bütün olarak beğenmiş olsam da, en sevdiğim sahne jay ile büyük aşkı arasındaki o ilk an oldu. büyük bir aşk, umut ve ideallerle sevdiği kadına koşan biri ve hayatta kalmaktan başka bir düşüncesi olmayan bir diğeri. tüm bu aşk aldatmacası daha güzel anlatılamazdı.

    --- spoiler ---

    daha uzun bir okuma için, şuraya
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap