543 entry daha
  • 120 dakikalık, 2015 yapımı film.

    " deserted storm ?"

    son yıllarda sunulmuş olan en başarılı ve etkileyici distopik aksiyonlardan olan yapım, teknik açıdan ağızları açık bırakıyor ki bu kaleme sanat yönetiminden tutun da, ses kurgusuna, kostüm ve makyaj kurgusuna, görsel efekt tasarımına kadar birçok ögeyi ekleyebilirsiniz.

    dur durak bilmeyen bir akışa sahip olan filmde, oyunculuklar da yeterli görünüyor. tom hardy hakkındaki "biraz yavaş ve soluk" kaldığı söylemleri kısmen haklı görünüyor, charlize theron ise işin hakkını vermiş. ( gerçi yarısından fazlası dublör ama günümüz sinema sektöründe ne demeli şimdi bilemedim! ayrı başlık konusudur. )

    benim kişisel olarak hoşuma giden bir diğer nokta da yapımın saçma sapan müziklere gömülmemiş olmasıydı; az ve öz kullanım çok şey kazandırmış görünüyor. ayrıca, sinemada kaçıranlar filmi kesinlikle laptoptan felan izlemeye kalkmamalı, mutlaka imkan elverdiğince yetkin ses ve görüntü sistemleri kullanmalılar, yoksa büyük yazık ve ayıp olur filme.

    tıpkı kadim zamanlardaki "abileri" gibi, arşivlik. yapımda; nitelikten ziyade, niceliğe bir lokma daha fazla önem verildiğini de usulca ekleyelim.

    9 / 10.

    her eve imdb
476 entry daha
hesabın var mı? giriş yap