18 entry daha
  • ilk insanların yasam sartlarını merak ediyorsanız zaman makinesinin icat edilmesini beklemeyin bu filmi izlemeniz yeterli.

    --- spoiler ---

    filmde atesi yakmasını bilen topluluğun (sapienslerin) siddetten uzak olması, barıs ortamı ve bulusların birbirine paralel olduğu gerceğini vurguluyor. sapienslerin yakaladıkları neandertali tanımlamak için pipisine bakması enteresandı aslında suratına baksa anlasılıyor cunku.
    birde filmde aklıma takılan; sapiens ırkının şişman kızlarını evde kaldığı için mi sırayla yakaladıkları neandertal ile çiftlestirdiklerini anlamadım. muhtemelen bunun sebebi bu birlesmeden üretken (kısır olmayan) saglıklı yavrular dogacak mı diye ögrenmek istedikleri için yapmıs olabilirler.
    filmin sonunda sevimli sapiens kızın hamile kalması biraz zorlama olmus onun dısında harika bir belgesel film diyebilirim.

    --- spoiler ---

    film benı cok etkiledi karamsarlığa gark etti neredeyse bunun sebebi filmin cok gercekci cekilmesi. atalarımızın maymundan hallice olduğunu yuzumuze tokat gibi vuruyor, her seyın bir raslantı olduğuna inancım daha da arttı filmi izledikten sonra.

    bir filmde kavga eden iki adam seyretsek bu sahnenin etkileyiciliği kavganın ne kadar gercekci cekildiği ile orantılıdır. sokakta bir kavga görsek biri diğerinin kafasını tasa vursa, normal bir insansak kanımız donar, ister istemez korkuya kapılırız; eğer filmde de bu gercekciliği yakalarsan ıyı film cekmıssin demektir. işte bu filmdeki magara adamları da seksen bin yıl oncesini yasatıyor izleyeciye.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap