8 entry daha
  • türkiye'de evlenmenin adının bile ev kurmak fiilinden gelmesi nedeniyle iki kişinin birlikte yaşama ve aile kurma kararının materyal dünyasına yansıması olan durumdur. hemen her konuda özü kaçırıp teferruatta kaybolan türk insanı bu konuda en ileri düzeye muhtemelen evlenme ritüellerinde varmıştır.

    batıda yalnız veya beraber yaşama olayının yaygınlaşmaya başlamasına rağmen, bu durumda yaşama koşulları genellikle çok mütevazı olduğundan gördüğüm kadarıyla insanlar yine de evlenmeye karar verdiklerinde gırtlağa kadar mobilya borcuna giriyor ve bunların bir bölümünün ödenmesi için de düğün altınlarından medet umuluyor.

    bunun daha ötesi bir gözlemim de bazı kızların yalnızca bir ev, kendilerine ait bir yaşam alanı ve istedikleri mobilyalara sahip olmak için aslında çok da sevmedikleri, ama kendileriyle evlenmek isteyen adamlara evet demeleri. evliliğin bir alışveriş olduğunu ve bazı kişilerin yalnızca geçimlerini bir eş üzerinden sağlamak, çocuk sahibi olmak, ya da yalnızca "evlendi" desinler diye evlendiklerinin farkındayım. ama mutsuz evliliklerin ve boşanmaların azalması için belki de toplumumuzun yaşamının geri kalanını mobilya alışverişi üzerinden planlamanın ne derece sağlıklı olduğunu bir kez daha düşünmesi gerekiyor.
256 entry daha
hesabın var mı? giriş yap