7 entry daha
  • biricik köpeğimin ağızında, bacağında, yanağında çıkan, karnabahar görünümünde iğrenç uçuklar.

    4 gün önce veterinerlerinin bırakalım kendiliğinden geçecek demelerine kulak asmayıp, baya baya fazla büyümeye başlayınca bir öneriye kulak kabartarak steril iple uçuk köklerini sıkıca sarıp, düğümledim. aslında diş ipi ile de yapıyorlarmış. 3 adet vardı. yanağında, bacağında ve dudağında. kan akışı kesildikten sonra, önce bacağındaki sonra yanağındaki ve bugün de dudağındaki ilk önce morardı, bir kaç gün sonra da kuruyup düştüler.

    bu uçuklara müdahale etmek bu virüsten kurtuldukları anlamına da gelmiyor. vücudun virüsle savaşması 2 haftadan başlayıp 5 aya kadar sürebiliyor. bu dönemde büyüyedebiliyolar, küçülüp düşedebiliyorlar. bu papillomlar kötü huylu da olabiliyor. onun için veterinerinizle mutlaka görüşmenizi tavsiye ederim.

    öneri: kimseyi bu operasyona yönlendirmek istemiyorum. deneyimimi paylaşıyorum. gerçekten yapacak bir şey kalmadığında denebilecek bu yöntemi enfeksiyon riskinden dolayı da pek de tavsiye de etmiyorum. bakımını çok dikkatli yaptım. kanlı bir işlem olduğu için enfeksiyon kapma ihtimali de var. yapacak başka birşeyiniz kalmadıysa deneyebilirsiniz. eski bir yöntemdir kendisi.

    tekrardan, enfeksiyona dikkat!
hesabın var mı? giriş yap