8 entry daha
  • vietnam savaşında esir düşmüş ve savaş bittikten sonra da savaş esiri olarak uzun yıllar işkence görmüş iki gazi askerin döndüklerinde başına gelenleri konu alan 1977 yapımı intikam filmi. tommy lee jones yardımcı oyuncu olmasına rağmen, sahip olduğu kısa rolü çok iyi oynuyor.

    --- spoiler ---

    görülebilecek en soğukkanlı öldürme sahnelerinden birini içeriyor bu film. hiç beklenmedik bir anda, tam hırsızların istediklerini alıp gideceklerini düşündüğün sırada silahı çekip yüzbaşının oğlunu ve karısını gözlerini kırpmadan, hiçbir şeymiş gibi öldürdükleri gösteriliyor.

    filmin sonunda yüzbaşının yardım istemek için tommy lee jones'u ziyarete gittiğinde, sadece oğlunu öldürenleri bulduğunu söylemesi ve tommy lee jones'un da hiç tereddüt etmeden "let's go clean them up" demesi, hazır olan akşam yemeği sofrasına oturmadan "hadi biz gidiyoruz" diyerek öylece ayrılmaları ve daha sonra tommy lee jones'un yüzünde hoşnut bir gülümseme ile çarpışması psikopatlığın zirvesini, ölmeye hazır olmanın ve gözünü kırpmadan öldürmenin en iyi anlatımını gösteren sahneler. sırf bunlar için bile izlenmeye değer bir film.

    --- spoiler ---
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap