160 entry daha
  • 150 dakikalık, 2014 yapımı film.

    " beklenti is everything hacı ?"

    dogmatik temelli sanat "işlemleri" her zaman sıkıntılı olmaya adaydır keza bazı çevreleri hem kızdırabilir, hem de tatmin etmekte zorlanabilirsiniz. bu açıdan en sağlıklı ve güzel yol; yapıma "kurgu" sinema eseri olarak bakıp ( ki yapılması gereken o ) bunun üzerinden değerlendirmek olabilecektir.

    bu açıdan bakıldığında yapım başarılı sayılabilecek bir macera-drama seviyesinde yer alırken, büyüklük ve epik olma kalemlerinde ise etkili görünmemekte. özellikle ridley scott gibi bir yönetmen mutfakta ise "müşteri" haklı olarak fazlasını talep ediyor.

    diğer yandan; şenlikli oyuncu kadrosu üzerine düşeni ve verilen görevleri güzel bir şekilde icra ediyor; yapımda christian bale rahat, joel edgerton ortalama, ( ramses castında farklı bir seçimle neler olabilirdi insan merak da etmiyor değil ), john turturro, yine gülümseten ewen bremner, etkisiz ben kingsley ve sağlam iş çıkarmış olan ben mendelsohn ise pastadaki çileklerdi.

    teknik konularda ise, beklendiği üzere, yapım bir hayli başarılı. ses miksaj ve kurgusu olağanüstü seviyede, görsel efekt tasarımı ortalama üstü ve etkili, kostüm ve mekan tasarımları ise harika idi. müzikler aşırı etkili değil fakat vasat üzeri seyrinde, ekleyelim.

    netice itibari ile; yetkin teknik kalemleri, güzel oyuncu kadrosu ile; beklentileri ortalama seviyede tutarak izlediğinizde başarılı ve tavsiye olunabilecek akıcı bir macera filmi.

    7 / 10.

    her eve imdb

    eklenti 1: imkan varsa; yapımın teknik özelliklerinin hakkını verecek teknolojik imkanlarla izlemenizi tavsiye ederim, laptop ekranından ve hoparlöründen takip edilecek bir yapım değil bu.

    eklenti 2: okyanus sahnesi gerçekten sinema ve görsel efekt tarihinin unutulmazları arasına girebilecek kalitede.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap