43 entry daha
  • ölüm yolculuğunun ilk hareket düdüğü başbakan tarafından çalınmış, matah bir iş yapıyormuşçasına hükümet üyeleri tarafından bilfiil siyaset amaçlı olarak kullanılmış, ancak pamukova'daki kazadan sonra hükümet kanadından kimsenin sorumlulğu üstlenmediği bir başarısız icraat olarak a ke pe'nin suratına inen bir tokat olmuştur. ampul partisinin kaza sonrası gösterdiği pişkinlik inanılır gibi değil. bu işin sorumlularının istifa etmesi gerekliliği, kazada ölen 37 kişinin katili sayılabilecek bir ulaştırma bakanı ve başbakanın koltuklarında oturma ısrarı nedeniyle türk tipi demokrasinin bir aczi olarak şimdilik ortadan kalkmış görünüyor. "bakalım binali bey ne zaman istifa edecek?" sorusunun yanıtı ise tam bir muamma.

    bir dizi soru daha geliyor aklıma:

    oğluna vereceği gemiler tükenip sıra uçaklara gelince, o uçaklar düşüp insanlar ölünce kendisine tanınan tolerans tükenecek mi acaba? yeniden kullanılması uygun bulunan çürük rj100'lerden birisi düşerse bunun hesabını nasıl verecek? hızlı fiyaskonun ardından uyuyabiliyor mudur acaba bay yıldırım? peki gazetecilere had bildiren başbakan kendi haddini bilmeyi ne zaman öğrenecek? 2002 seçimlerinin ardından bu memleketi çeken lokomotifin iki basiretsiz makinisti ne zaman devirecek katarı?

    sorular bitmez. türk siyasetçisinin yüzsüzlüğü de bizler için bir utanç vesilesi, ibret vesikası ve bu soruların yanıtı olarak bir köşede durur.

    vurulduk ey halkım, unutma bizi...

    vallahi zorunlu edit: bu entriyi kötüleyen insanların ruh halini anlamakta büyük güçlük çekiyorum. hakikaten başarısızlıklarla dolu a ke pe iktidarına yalakalanmak için mantık fakiri olmak lazımdır. ya da daha gaddar bir ruh hali vardır ve orada ölen onca insana üzülmemek demektir. kötüleyin, belki a ke pe arpalıklarından bir pay da siz kaparsınız kuzucuklar, durmayın.
326 entry daha
hesabın var mı? giriş yap