3 entry daha
  • konuyla ilgili zamanında gereğinden fazla şey yazılmış olmasına rağmen, o muhtemelen kavgalı gürültülü devrin bir anlamda kapanmış olmasından hareketle bir şeyler yazmak istedim.

    sadece türk insanında mı var bilmiyorum, birimiz bir şey ürettiği zaman herkes ona arka çıkar (bu kısmı güzel) ama daha sonra genellikle bu üretilen şeyden herkes dilediği gibi (sınırsız) istifade etmek ister.
    sözlük ve beraberinde ssg de bu tavırdan nasibini almış olmalı. o dönemde ek$ide değildim ancak aynı konu bahsi geçen zaman aralığı ve daha öncesinde zaten internette en fazla tartışılan konular arasındaydı. anlaşılmaz bir şekilde irc ortamlarında sop olabilmek için insanlar şekilden şekilde girerdi, zaten sözlük kitlesinin büyük bir bölümü yaşımdan ve bu ortamlarda geçirdiğim zamanın kısıtlı olmasından dolayı bu durumu benden çok daha iyi bilir.

    konuyu fazla dağıtmadan, internetin bu konulardaki en temel kuralı şudur bana göre: ben bilgisayarımdaki bilgiyi dilediğim yönde kullanabilirim, sonuçlarına da katlanırım. ben denyoluk yapıp dosyanı çalmışsam ve sen de koruma olarak hard diskimi kızartma yolunu seçmişsen, bu konuda kimseyi suçlayamam. her neyse diyeceğim şu, ben ssg olsam, kendi eğlencem için bir program hazırlasam (harem.. tööbe) ve bunu diğer insanların da kullanımına açarak multiplayer hale getirip keyfime keyif katsam, çılgın atsam ve sen de gelip herhangi bir hareketinle eğlencemin tam anlamıyla içine sıçsan, seni uçurmaz, tiz boynunu vurdururdum.

    onun dışında, moderator olayının doğası gerçekten de "arkadaşın arkadaşının şöyle bi ricası var, süt annenim ben, bi zahmet hallediver" şeklinde gelişen diyaloglara sahne olmaya müsaittir. güç bölündükçe sömüreni artacaktır. irc ortamlarıyla ilgili söylediklerime dönersek, o devirde sanal dalkavuk boldu. neyse ki o olaylar bu çatı altında yaşanmıyor veya düşük bir düzeyde (muhtemelen bazıları da bunun tersini iddia etmiştir, neyse.. )

    sonuç olarak şöyle kapatayım:
    açıkçası benim başından beri sözlükle ilgili en sevdiğim özellik "demokratik bir ortam olmaması" olmuştur. evet, ssg istediği zaman ek$inin fişini çekip ayaklarını serverın üzerine uzatabilir (fantazi) , bu fikre alışmaya çalışsanız iyi olur çünkü buna alışmazsanız muhtemelen hayatınızın hiçbir anında size ait ve diğerlerine de size göründüğü kadar önemli görünen bir şey ortaya koyamayacaksınız.

    internet gibi bir ortamda istediğinizi yapma özgürlüğünüz varken neden bir ssg sorunsalınız olsun ki?
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap