1 entry daha
  • hakkinda daha dogru duzgun entry girilmemesine sasirdigim, turkiye'nin sayili ve kaliteli makroiktisatcilarindan. once kendisini kisaca tanitalim:

    selva demiralp bogazici universitesi ve university of california-davis'te ekonomi alaninda lisans ve doktora egitimini tamamladiktan sonra 2000-2005 yillari arasinda fed'de (amerikan merkez bankasi) calisti. ardindan koc universitesi ekonomi bolumu'nde kariyerine devam etti, su anda docent olarak gorevini surdurmektedir. son 10 yilda fed, avrupa merkez bankasi ve turkiye cumhuriyet merkez bankasi'ndan ikitisatcilarla makroiktisat ve para politikalari ile ilgili ciddi calismalara imza atmistir, calismalari dunyanin saygin akademik dergilerinde yayinlanmistir.

    selva demiralp, ekonomi teorisi ve pratigini cok guzel sentezlemis, piyasanin isleyisini yakindan takip eden bir iktisatci. katildigi televizyon programlarinda, yazdigi kose yazilarinda (milliyet'te yaziyor), kullandigi her kelimeyi dikkatle secen, meslekten olmayan kisilerin anlayabilecegi sekilde ama bilimsellikten uzaklasmadan konusan, cok saygi duyulasi bir akademisyen. bu arada not duselim, koc'ta ders verdigi ogrencileri kendisini o kadar sevmis ki, gectigimiz donem sonu degerlendirmelerinde universitedeki en yuksek notlardan birini almis!

    cahille tartismak cok bos istir tabii, malum memlekette de boylesi cok... yukarida yazilan entry'yi gorunce memleket icin kaygilaniyorum. bilim nedir, bilim insani nasil olunur, dogru durust kafa yormayan insanlar, bir de iktisatci soyle konusmali diye ahkam kesiyor. herkes baskasina isini ogretmeye cok merakli. iktisat bilmeyen adam, iyi iktisatci nasil olur, bildigini saniyor. yil sonu doviz kuru tahmini nedir, hukumet bundan sonra ne yapacak, basbakan ne diyecek vb. muhabbeti dinlemek icin falciya gidiniz. bunlari bir iktisatci tahmin edemez.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap