9 entry daha
  • sabah sabah insanı duygulandıran ve madhouse'un son dönemlerde yaptığı orjinal hikayeye sahip en güzel animelerin başını çeken seridir.

    --- 12. bölüm final - spoiler ---

    decim chiyuki'nin hikayesi karşısında diz çöküp ilk insan duygularından olan ıstırabı deneyimlediği sahnede ağlamaya başlayınca ve chiyuki'nin de ona sarılıp ağladığı sırada bende laptobu böyle kucaklayıp ağlamaklı olup gözlerim doldu. hatta oturup böyle beraber ağladık desem yalan olmaz.

    lakin bir insanın canına kıyması bir çok semavi dinde büyük bir günah olduğu için ve chi'nin de geri de gözü yaşlı bir çok insan bırakıp onları suçluluk duygularıyla bıraktığı için böyle bir kararın ne kadar doğru olduğu konusunda ikilemde kaldım. kültür ve intihar konusu da çok hassas bir konu olduğu için ne desem bilemedim. mayu'nun yokluğa gitmesi ve chi'nin de böyle reankarne olması... sanki tam tersi olsa daha iyi olurdu bana göre bu tabii benim kişisel görüşlerim. chi'nin de dediği gibi insan duygularını anlamak zor ve çoğu insan başka bir insanın içinde ne gibi duygular taşıdığını çoğunlukla bilmez ve bu konu hakkında da ben biraz kalın kafalılık edip olaylara kendi hüküm verme açımdan bakıyorum. o yüzden neyin doğru neyin yanlış olduğuna seride karar verilirken insan biraz ikilemde kalıyor. yani bana göre yalnış olan bir şey başka birine göre doğru olabilir ama bana göre tamamiyle mutlak doğru olarak kabul ettiğim şeylerde başka insanlara göre yalnış olabilir. o yüzden insanları değişik duygulara sevk ettiği için bu yüzden bu animeyi daha da çok sevdim ben. yine aynı chi'nin de dediği gibi insanları asıl anlamamak yalnış. tüm cesaretini toplayıp er geç olmadan karşı tarafın sana ne anlatmak istediğini ve o değerli duygularını anlamak bir insan için yapılacak en önemli ve erdemli bir harekettir.

    ve son olarak death note evreninde kiranın öldükten sonra nereye geldiğini öğrenmiş olduk. bir pop idolünün ruhu karşılığında ruhu yoklukta yok olmaya mahkum oldu. zaten iki seride madhouse'un elinden çıkma olduğu için o sahnede iyi bir kahkaha attım her ne kadar ciddi bir sahne olsa da ama kira gibi önemli bir karakterinde gelmesiyle o sahnenin ciddiyeti ve anlatmak istenileni bundan başka en iyi şekilde anlatamazlardı heralde hehe.

    --- 12. bölüm final - spoiler ---

    bakim 2015 yılındayız değil mi. eğer 2015 yılında çıkmış mutlaka izlenmesi gereken bir anime listesi varsa bu seri o listenin başını çekebilir efenim. hatta 2015 yılını da geçtim herkes izlemeli çünkü izlemeye değer çok güzel bir seri death parade.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap