• federasyonun beşiktaş'ın itirazı üzerine alacağı karar doğrultusunda gerçekleşecek durum. gerçekleşmesi muhtemel değil bak, gerçekleşe-cek! sonra ama hakem hatası, ama kural kitabı, ama bik bik, ama tinerci, ama köy takımı falan filan olmasın. böyle salak salak şeyler paylaşıyorsunuz, sonra gerizekalılar bu paylaşımları ekmek sanıp yiyip ölüyorlar. duyarlı olalım ltfn pls.

    şimdi bütün gerizekalılar ve kıt beyinliler toplansın. açıklıyorum. siz aklı başında olanlar siz de şöyle geçin çocuum. bakın iyi dinleyin gerizekalılar. dersini dinleyen okumaya öğrenmeye gelmiş arkadaşlarınıza da engel olmadan dinleyin ama.

    1- forma çıkarmak ve cezası ile başlayalım. fifa sarı kart gerektiren durumlardan biri olarak nitelediği forma çıkarmayla ilgili şu açıklamayı yapıyor; link

    "a player who removes his jersey after scoring a goal will be cautioned for unsporting behaviour"

    yani türkçesi;

    "gol attıktan sonra formasını çıkaran bir oyuncu sportmenlik dışı davranıştan ötürü uyarılacaktır." (fusion2dx adlı yazar uyardı çeviri düzeltildi)

    neden gerizekalılar toplansın dedim, çünkü bir gerizekalı bunu okuduğunda, gol sevinci dışında forma çıkartmak sarı kart değil demek ki, kural sadece gol sevincini kapsıyor diyebilir.

    be gerikelalı! zaten sportmenlik dışı her davranış meşrebine göre kartla cezalandırılır. fifa diyor ki sevincini de adabıyla yaşayacaksın. "formayı çıkardım ama bir sor bakalım niye çıkardım?" dersen ağzına kokartla vururum diyor. yani bu kuralın sadece gol sevinciyle ilgili çıkması "forma çıkarmak sevinirken de mi yassah kardeşim" sorusuna peşin peşin "evet o da yassah" demek içindir. zaten protesto edeyim, sıcak oldu serinleyeyim, çok terledim kale direğine asayım da kurusun diye maç içinde forma falan çıkarırsan kuralın bişey demesine gerek yok. anasını siktiğimin kuralında her şey yazmıyor.

    örnek mi?

    (bkz: kasımpaşa beşiktaş maçındaki tuhaf pozisyon)

    bu maçta da kural ihlali yok diye götünü yırtanlar kanıt olarak fifa kuralını gösteriyorlardı. fifa kuralı ne diyordu?

    ""elde tutulan bir cisim ile (giysi ve tekmelik vb.) topa dokunmak bir ihlal olarak değerlendirilir. atılan bir cisim ile (ayakkabı ve tekmelik vb.) topa vurmak bir ihlal sayılır. ihlalin meydana geldiği yerden direkt serbest vuruş veya penaltı vuruşu kullanılır"

    ryan donk ayakkabı atmamış ki, kural top demiyor, ayakkabı tekmelik diyor diyen beyinsizler işte bugün emenikenin forma çıkarıp sarı kart görmemesine kılıf bulmak için "kural kitabında gol sevinci yazıyor ama" diyenlerle aynı adamlar.

    peki o maç noldu? tekrarlandı. zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    (1.maddemizde donk örneği kural kitabında her bokun yazmayacağını açıklamak açısından verilmiştir. yoksa emenike'ye forma çıkardığı için verilmeyen sarı kart kural ihlalidir demek için değil. kural ihlali ilerde. sabırlı olun. atlamayın.)

    uğultular başladı hafiften, adam gibi dinleyin tepemi attırmayın, emeğe saygı!

    devam!

    2- gelelim izinsiz sahayı terketmek ve tekrar geri girmenin cezasına. fifa bu konuya sarı kart verilmesi gereken durumlar bölümünde 2 madde ile yer vermiş;

    "entering or re-entering the field of play without the referee’s permission"
    "deliberately leaving the field of play without the referee’s permission"

    yani türkçesi;

    "hakemin izni olmadan oyun alanına girmek veya oyun alanına geri dönmek"
    "delirmişçesine* hakemin izni olmadan oyun alanını terketmek"

    neden gerizekalılar toplansın dedim part 2, çünkü bir gerizekalı bunu okuduğunda "oyun alanı demiş, oyun alanı tünelin oraya kadar olan alandır, yok yok soyunma odasına kadar olan alandır, yok bi dk oyun alanı stadyumdur, stadyumun dışına çıkmadıktan sonra sahayı terketmiş sayılmaz, e burası istanbul, stad da istanbulda, o zaman fuck off ulan!" diyebilir.

    be gerizekalı! şimdi oyun alanı dediği... eeeh bunu da anlatırsam kendime hakaret olacak lan. allah belanızı versin. oyun alanı lan oyun alanı. field of play lan. play yani oyun, of oynanan, field, alan, yani oyun oynanan alan! this is an apple amına koyim ya. field ise armut. afedersiniz mahmut bey ben biraz karıştırdım galiba.

    dut yemiş bülbüle döndüler lan, aferim ha şöyle, az kaldı hadi, erken salıcam sizi, gerizekalılar

    3- kural ihlali var mı? maç tekrar edilir mi?

    bu noktada gerizekalılarımız yine iş başında. yalnız gerizekalı var gerizekalıcık var. hani lütfedip emenike en az 1 sarı görmeliydi diyen gerizekalıcık diyor ki bunlar hakem hatası, kural ihlali değil.

    tekrar dönelim kasımpaşa beşiktaş maçındaki tuhaf pozisyon'a. federasyon bu olay yüzünden neden kural ihlali ve maçın tekrarına hükmetti.

    eğer hakem donk'un pozisyonunu görmeseydi ve oyunu devam ettirseydi bu bir hakem hatasıydı. maçın tekrarı gerekmezdi. hakemin ofsaytı görmemesinden bir farkı yoktur bunun. lakin hakem pozisyonu gördü ve oyunu durdurdu. bu noktada yapması gereken donk'a kart verip beşiktaş lehine penaltı vermek iken hakem oyunu hakem atışıyla başlatmıştır. işte bu yüzden maçın tekrarı gerekmiştir.

    gelelim emenikenin pozisyonuna. hakem emenike'nin formasını çıkarıp oyunu terkettiğini gördü mü? gördü. oyunu durdurdu mu durdurdu. peki ne yaptı? hiç bir şey. discussion is over bebeğim. hakem deseydi ki ben emenikenin oyundan çıktığını da girdiğini de formasını çıkardığını da görmedim. o zaman hakem hatasıydı. ama hakem pozisyonu gördü, bu sebeple oyunu da durdurdu ama kuralı uygulamadı. bu son adamı ceza sahası içinde düşüren oyuncuya kırmızı kart verip penaltıyı vermemek gibi bir şey. bu ofsayt verip aut atışı kullandırmak gibi bir şey. bu kırmızı kart verip adamı oyundan atmamak gibi bir şey. bu var ya bu çok acayip bir şey.

    maç tekrar edilecektir gerizekalılar. ha bu maç tekrar edilse de fenerbahçe kazanabilir. derdimiz o değil. hala 1 puan önde beşiktaş. öyle "şayet bu ülkede adalet varsa" falan filan gibi cümlelere bile gerek yok. kurallar çok açık.

    class is dismissed

    yani türkçesi;

    dağılabilirsiniz.

    meraklısı değiliz ama yine görüşeceğiz.

    kalın sağlıcakla.

    edit: imla

    debe editi: 35 milyon fenerbahçelinin olduğu sözlükte entrymiz an itibariyle debe listesinde 20.sırada. bu entry'nin antitezi olan ve kural hatası falan olmadığını iddia eden başlık ve entry ise çoktan sözlüğün tozlu sayfalarında. bu entry'yi debeye sokan ve yukarılara taşıyan öncelikle futbolsever sağduyulu fenerbahçeli yazarlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.

    debeye girmişken siyasete de gireyim editi: bu ülkede hırsızlığın, cinayetin devlet eliyle aklandığını gördük, yaşadık hepberaber. o yüzden maç tekrar edilmezse göt olurum diye bir korkum yok. hırsıza hırsız katile katil ihlale ihlal demeye yine devam ederiz. sizden korkan sizin gibi olsun.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap