9 entry daha
  • türk siyasetinin adam gibi yapılamamasının en büyük sebebi.

    yıllarca yatan pek çok siyasetçi seçimler yaklaşınca alanlara çıkar, zaten kendisine oy verecek olan kitleyle karşılıklı yalamalar, sloganlar eşliğinde mitingler düzenler, bunun adı da partinin gücünü göstermek olur. halbuki bir siyasi partinin mitingine bakıp da oyunu değiştirecek tek bir adam dahi bulamazsınız.

    ülkemizde miting olayının bu kadar tutmasının sebebi bu sektörden ciddi ekmek yiyen bir kesim olması. servisi, ses sistemi, mekan kirası otu boku derken milyarlık pazar belki. ve elbette bu pazardan mamalanan pek çok siyasi de mevcut.

    velhasıl kelam, neremiz doğru ki siyaset yapma şeklimiz doğru olsun?

    mitinge ayıracağı kaynağı tek tek ayaklarına giderek kendisine oy vermeyen kesimlere kendini, programını, neyi daha iyi yapacağını anlatmak için kullansa oy potansiyelini artıramayacak parti yok. ki miting de yapmasına rağmen bu şekilde de hareket edenini hepimiz biliyoruz. oyunu yıllardır artırdı/artırıyor. şu basit gerçeğe uyanılamaması gerçekten çok garip.

    hazirana kadar x'in mitinginde mahşeri kalabalık vardı, gümbür gümbür iktidara geliyoruz, ot bok diye kafamız skilecek.

    bak bir daha söylüyorum lan sayın siyasetçiler, miting yapacağınız parayla seçmenin bizzat ayağına düzgün adamları gönderip kendinizi anlatın, çözümlerinizi anlatın, sorun dinleyin, sadece dinlemeniz bile yeter insanları.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap