50 entry daha
  • 4 haftadır lagos'ta kalıyorum. evim ikoyi bölgesinde bir site içerisinde, ofis victoria island bölgesinde. bazı sabahlar koşuya çıkıyorum tek başıma. şu ana kadar bana yönelik hiçbir olumsuz olayla karşılaşmadım. üstelik söylenenlere göre, 5 sene öncesi, şu anki haline göre daha iyiymiş. o yüzden yukarıdaki yorumlar ilginç geldi bana.

    olumsuz bir olayla karşılaşırsam (öldürülmek harici), er yada geç, bir büdüt ile karşınızda olacağım.

    senelerden sonra gelen büdüt: olumsuz bir olayla karşılaşmadım, lakin lagos'a gidecek veya giden arkadaşlardan çok fazla mesaj gelmiş. ben de uzun süre login olmadığım için mesajları göremedim haliyle. bu arkadaşlar için iş işten geçti tabi, çoktan gitmişler veya giden insanlar ölüyorlar galiba diye düşünerek çoktan vazgeçmişlerdir.

    ölmedim, sağım. hatta benim gittiğim 2015 senesinde oldukça güvenliydi deneyimlediğim kadarıyla. tek başıma dışarı çıkmam önerilmiyordu. geçmişte tek tük fidye için iş adamı kaçırma vakaları olmuş. fakat "ne olur, ne olmaz. başımıza iş açılmasın şimdi durduk yere" düşüncesiyle yapılan uyarılardı sanıyorum. yukarıda da bahsettiğim gibi sabah koşularıma da çıktım tek başıma. şehir merkezine ve sahiline tek başıma yürüyüşe de çıktım. sadece beyaz insan görmeye alışık olmadıkları için aşırı bir ilgi ile karşılaşabilirsiniz. bir grup lagos'lu kadın ve çocukları beni 15-20dk esir alıp farklı kombinasyonlarda (bir kadın yanımda, çocuğu kucağımda; arkadaşı kadın da yanımda, tüm çocuklar önümde sıralı; kadınlar yok sadece çocuklarla vs) fotoğraflar çektirdiler. ha ben de karşılığında artık bi tane de bana fotoğraf çekin dedim de güzel bir anı fotoğrafım oldu :)

    lakin, birincisi, aradan uzun zaman geçti, şu aralar nasıldır bilemem. şartlar değişmiş olabilir tabi. ikincisi, söylediğim gibi benim deneyimlediğim kadarıyla oldukça güvenliydi diyorum. yine siz dikkat edin. sonra vicdan azabı çektirmeyin bana. son olarak, söylediklerim sadece lagos için geçerli, nijerya'nın tamamı için değil tabi. farkındasınızdır, ama bir kez daha belirteyim yine ben :)
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap