4 entry daha
  • cenevre havalimanına bitişik palexpo fuar alanında yapılmaktadır. 2015 senesi itibariyle kalabalık türkiyedeki hediyelik eşya satan parakende fuarlarını aratmamaktadır. sektörde "ultra luxury" olarak adlandırılan ferrari, rolls-royce, maserati vb markaları çitlerin arkasından izlemenize müsade ediliyor. arabalar hakkında bilgi almak, dokunmak ya da yakından incelemek için davetiye sahibi olmanız gerekli.

    fuara birlikte gittiğim arkadaş sektördeki markaların yatırım politikaları, hisse dağılımları, büyüme politikalarından tutun geliştirdikleri motorlar, teknolojileri vs gibi konulara kadar detaylı bilgi sahibi olduğu için biraz ikna kabiliyeti de kullanarak maserati, rolls royce ve ferrari'yi yakından görme şansım oldu. gerçi standının içinde bölünmüş ikinci bir bölüm var ki bu kısımda havyar-şampanya ikilisi sunuluyor. sanırım bu bölüm için bilgi ya da beceriden ziyade o markanın daha önce kullandığınız modeli belirleyici oluyor.

    jaguar, mercedes (maybach hariç), bmw, volvo, mazda, alfa romeo vb… markaların başında ise kuyruk olduğu için yeni çıkan araçları görmek için sabırlı olmanız gerekli. fakat kalabalık gerçekten sabrınızı zorlayacak yoğunlukta. bizdeki otomobil fuarlarından farklı olarak arabaların başında yarı çıplak mankenler yerine markaların satış sorumluları var.

    internet bağlantısına ihtiyacınız olursa bazı markalar size wifi şifrelerini verebiliyor fakat genel olarak fuar alanındaki wifi bağlantısı sorunlu. test sürüşü yapmak isterseniz çeşitli markalar imkan veriyor fakat bu kısımda yine ikna kabiliyetiniz önemli. fuar sırasında infinitiq50 hybrid bir aracı yarım saat kadar kullandım. açıkçası daha önce hiç 370 hp gücünde bir araç kullanmadığım için ivmelenmesi ve konforundan etkilendim.

    yurtdışında katıldığım ilk otomobil fuarı olduğu için beklentilerim yüksekti. fakat aşırı kalabalık beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. bu yüzden volkswagen ve audi'ye uğramadan fuar alanından ayrılmayı tercih ettim. gitmek isteyenlere öğleden sonra daha tenha olduğunu söyleyebilirim.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap