4 entry daha
  • 1970'lerde saat endüstrisinde quartz krizi patlamış. gelişmiş mekanik saat üretenler acaba biz de ucuz quartz saat işine mi girsek yoksa değerlerimize sadık kalarak ayakta kalabilir miyiz diye tartışıyorlarmış.

    sonra audemars piguet çıkmış, tamamen metalden spor saat yapmış, bir de fiyatını bu günkü parayla 20,000$ civarında belirlemiş ve bu fiyat petek'in saatlerinden pahalıymış, rolexten 10 kat pahalıymış. bunun duyanlar bunlara deli muamelesi yapmış, japonlar dünyanın en dakik saatlerini üç kuruşa satmaya başladı siz hangi akılla asla quartz saat kadar iyi çalışmayacak bir mekanik saate bu parayı istiyorsunuz diye sorgulamaya başlamışlar.

    işte mekanik saatlerin kurtuluşunun reçetesi de böyle keşfedilmiş çünkü bu saat öyle her önüne gelenin alamayacağı, özel bir saat olarak pazarlanmış ve limitli sayıda da üretilince özel bir saat isteyenler resmen sıraya girmeye başlamış. bu modeli diğer saatçiler de takip ederek fiyatlarını yükseltmişler ve mekanik saatleri dakikliği için değil de mekanik oldukları için satmaya başlamışlar, quartz saatleri çoluk çocuk oyuncağı değersiz nesneler haline getirmişler.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap