• güncel ekonomi ve dolar, enflasyon, fed, faiz arttırımı gibi konularda biraz önce cnbc-e de izledim. bu kadar fazla cümle kurup hiçbir soruda tatmin edici cevaplar vermeyen biri olduğunu farkettim. bilal'e anlatır gibi anlatmak değil bu, hanımefendi bildiğin boş konuşuyor. zaten ekranlara çıkıp ihtimalleri ve sonuçlarını tartışmak yerine, doğrudan ne olacağını öngörerek konuşan kimse olmaz mı yahu?

    - fed faiz arttırımına gider mi?
    - şimdi şöyle...

    - dolar türkiye'de düşüş grafiği gösterir mi?
    - efenim şimdi...

    - erdoğan ve başçı görüşmesinden faiz konusunda nasıl bi' karar çıkar?
    - elbette bu görüşme...

    cümle kuruyor sadece, sonuca ilişkin tek veri ortaya koyamıyor. en son program sunucusu "dünyada merkez bankaları neden bağımsız olmalı?" gibi bi' soru sordu. para piyasaları hükümetlerin mikro ekonomik programlarına güvenmiyor, o yüzden lazım, gibi bişiler dedi.

    sınavlarda ne soruyor, öğrencileri ne cevaplar veriyor bilemiyorum da, analist kafasında yalnızca şöyle olursa böyle olabilir, tribindeki piyasa elemanlarından ayrışması lazım akademisyenlerin, ortaya bi' fark koyması lazım. nerde zamanının gerhard kessler, haydar kazgan gibi hocaları, nerde şimdiki akademik etiketçiler...

    edit: altı yıl önce girdiğim entarideki son kelime, akademik etiketçiydi. biraz önce önüme düştü, blumberg hayat hikayesinin belgeselini yapmış. treylırı izleyince salına salına okulunun merdivenlerinden çıkıyor filan, kasting işini de çözmüş. e haklı, neticede netvörkçülük bunu gerektirir. bağlantılar, lobicilik filan da perdenin arkasında dönen mevzular olduğuna göre vatandaş neyi eşelesin de derdine düşsün?

    öyle yani. akademisyenlik başka, netvörkçülük başka selva.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap