9 entry daha
  • ceza sisteminin sözde amaçlarından biri. yani hukuk düzenine aykırı ve ceza kanunlarından birinde suç olarak tanımlanan bir eylemde bulunursanız devlet sizi cezalandırırken aynı zamanda ıslah olmanızı yani iyileşerek bir daha suç işlememeye teşvikinizi de sağlar,güya.

    neden güya, çünkü türkiye'de cezaevlerinin kesinlikle böyle bir misyonu yok. buna yönelik tüm eğitim ve faaliyetler de avrupa birliği standartları gereği formaliteden ibaret. bunların formalite olduğunu ve hiç bir işe yaramadığını özellikle adli suçlarda ciddi bir ivmeyle artan suç oranlarından anlayabiliyoruz. özgecan cinayetiyle tartışılan cinsel suçlar bağlamında ise durum çok daha kötü.

    idamın yerine getirilmesi ise bence hukuk düzeni için tam bir felaket olur. niteliği ub denli şaibeli bir adalet sisteminde idam devletin yeni infaz kurumu olarak işleyebilir. bu da zaten daha baskıcı bir yönetim olmak konusunda hızla ilerleyen iktidarın gücüne güç katar. hukuk marx'ın da çok gez dediği giib bir üst yapı kurumudur ve diğer üst yapı kurumları olan eğitimle yakın temastadır. bu ikisini birbirinden ayırmak neredeyse imkansızdır. eğer iyi eğitimli bir toplum yetiştirirseniz, suç oranınız o derece düşük olur.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap