5 entry daha
  • bugunki konumuz eksi sozluk'te backlink.

    su ana kadar sozlukte gordugum en hardcore versiyonu (bkz: #36994658) bu sekildedir.

    backlink olayi ile ilgili tedbir almayan google'in sonrasinda bu kirlilikten kurtulmak icin yaptigi yatirim, tum algoritmayi defalarca degistirmesi, pagerank mimarisini kokunden 3 kere degistirmesi sozluk acisindan da onemli bir ders olmali.

    backlink'i bir kontent degil tarlaya giren sune zararlisi gibi, kontente erisimi zorlastiran, disaridan kontenti bulmayi zorlastiran bir etken olarak degerlendirmek gerekir. bunu basitce algilayabilmenin en kolay yolu google'da ilk zamanlarda aradigimiz herseyi ilk 5 sonucta bulup hayret ederken bugun sonuca ulasmak icin kimi zaman onlarca sayfayi taramak zorunda kalmamizdir. bunun tek suclusu olarak backlinki gostermek dogru degildir tabii ki de, ilk zamanlardaki icerik yogunlugu ile simdiki arasinda cok ciddi fark olmasina ragmen ilk sayfalari dolduran sonuclara baktigimizda +%90'inin backlink amacli olusturulmus sahte/yonlendirici icerik oldugunu farkediyoruz aci sekilde.

    backlink konusunda google'in getirdigi yaptirimlari da dusunursek (backlink verilen sitenin scam cikmasi durumunda linkin verildigi sitelere yonelik de yaptirim getirmeye calisiyor google, alan kadar veren de sucludur gibi) hem arama sonucu bazli trafik acisindan, hem icerigin kalitesi acisindan sikintili bir durumdur.

    ne yapilabilir?

    backlink verenlerin cogu anahtar kelimeye link vermek ister, backend'e bir tane panel hazirlansa ve oncelikli olarak icinde basligin adi gecen link barindiran entryleri filtrelese veya moderasyonun onune sunsa hemen hemen tamamini temizlemis olur bu tarz entrylerin.

    eveeet, ne ogrendik? backlink icerigin katilidir.

    haydi bakalim.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap