6 entry daha
  • 6,5/10

    rec kesinlikle son 10 yılın en önemli korku filmlerinden. yarattığı atmosferi ve müthiş gerilimi ile izleyenleri resmen koltuğa çivilemişti. asla böylesine bir film izlememiştik. ancak 2. ve özellikle de rezil 3. filmden sonra beklentileri epey düşürdüler. ancak serinin bu 4. bölümü fena olmamış.

    film, rec serisinin 2. bölümü gibi olmuş. çünkü ilk filmin bittiği yerden başlıyor. kendimizi o meşhur apartmandan bir anda bir gemide buluyoruz. yine tek mekan, yine zombiler, yine kan. ama bu sefer el kamerası yok. film, bu eksikliğini güvenlik kameralarıyla ve yakın çekimlerle kapatmaya çalışmış. e fena da olmamış. başarısız 3. bölümden sonra seriyi toparladıklarını söylemek yanlış olmaz.

    filmi az önce izledim..biraz dağınık bir entry yazacağım:

    ***spoiler***

    - dikkat ettiyseniz filmde peter jackson ile steven speilberg var.
    - illa 3. bölüme bağlayacağım diye, düğünden sağ kurtulan bunak teyzeyi filme sokuşturmuşlar. filme hiç bir katkısı yok.
    - zombilerin makyajı başarılı. ama film ilki kadar korkutmuyor. çünkü atmosfer yaratılamamış.
    - maymunların olayını anlamadım. denek için kullanıldıklarını düşünüyorum. sadece bir maymuna virüs enjekte etmişler. o zaman angela'nın kafeslerle dolu odadaki maymunları neden zombi olmuşlardı?
    - film yine dönüp dolaşıp hıristiyanlığa bağlandı.
    - 5. bölümünü de bekleriz.

    ***spoiler***
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap