2 entry daha
  • sudandaki iç savaştan sağ kurtulup yolu bir şekilde amerikaya düşen 4 mültecinin yaşamını anlatan harika film.

    afrika, iç savaş, köy basmalar, etnik temizlik-katliam, sağ kurtulanların ölümden beter çektiği acılar...

    modern insan bir kurtarıcı gibi gibi el uzatır ilkel insana(ilkel kelimesi zihinde kötü bir anlam ihtiva ettiği için doğal insan söylemi daha doğrudur kanımca.) film bize afrikanın acılarını değil de doğal insan ile modern insanın karşılaşmasını sunuyor. flimde o çok övdüğümüz, nimetleri için şükrettiğimiz, olmak için can attığımız modern insanın yalancı, ikiyüzlü, çıkarcı, yaptığı iyiliği bile bir şekilde lehine çevirmeye çalışan, ihtiyacından çok tüketen müsrif, doğayı tahrif etmeyi amaç edinmiş şerefsizin önde koşanı bir kişilik olduğunu ayan beyan sunuyor. aşağıladığımız, hakir gördüğümüz, iğrenerek baktığımız, geri kalmışlığını ön plana çıkardığımız doğal insanların ise doğa ile bütün şekilde yaşamaya çalışan, kendinden çok yaşadığı aşireti/klanı ön plana çıkaran güzel insanlar olduğunu anlatıyor. anlatmaktan ziyade gerçeği görmemizi istiyor.

    tabi modern insan her sikin en doğrusunu bildiği için bu dersi almak yerine, modern insanın doğal insanı nasıl kurtardığını öğrenip vicdanını rahatlatacak ve modernizmine şükredecek. sonra modernizmin ona sunduğu nimetlerden faydalanıp doğanın katledilmesine desteğini sürdürecek ama bir yandan da sokaktaki hayvanlar için üzülecek, balkonundaki saksılarda çiçek yetiştirip doğal hayatı ne kadar sevdiğini eşe dosta gösterecek. safi şekilsin modern insan.

    neyse filme dönelim, filmin en güzel kısımlarından biri doğal insanın modern insan ile teması sonrası gelen bozulmalar, doğal insanların özünü ve klanını koruma çabaları. bu modern insan denen pezevenk evladı kendi battığı bok yetmezmiş gibi herkesin aynı bokta yaşaması için elinden geleni yapar. piç.

    laf-ı güzaf, modernizmin ona sunduğu nimetler ile modernizme ve modern insana küfür eden biri olarak bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap