3 entry daha
  • 1987 yılında yayın hayatına atılan haftalık siyasi dergi.

    başyazılarını, derginin genel yayın yönetmenliğini de üstlenen ferit ilsever yazardı. ilsever, sosyalist parti adını taşıyan, dönemin doğu perinçek partisinin de o sıralarda perinçek'ten sonraki ikinci adamıydı. pkk'nın iyice palazlandığı bir dönemde ilsever, bekaa vadisine gitmiş ve apo ile görüşmüştü. dergi, bu görüşme kapsamında yapılan röportajları, 15 mart 1992 ve 22 mart 1992 tarihli sayılarında yayımlamıştı. nitekim 15 mart 1992 tarihli sayının kapağını, bu görüşmeyi belgeleyen ilsever-öcalan fotoğrafı süsler.

    bir de eskiden beri hep konuşulan, perinçek'in liderlik ettiği fraksiyonun ordu içinde bir köstebeğinin olduğu iddialarını doğrularcasına, derginin 22 kasım 1992 tarihli sayısının kapağına genelkurmay'ın çok gizli ibareli "stratejik iç tehdit raporu" başlıklı bir dosyasının fotokopisini kondurmuşlar ve hedefte kürtlerin, şeriatçıların ve komünistlerin olduğunu duyurmuşlardı.

    bir ilginç ayrıntı da; derginin sayılarının numaralandırılmasında izlenen yöntemdi. her yılın başında sayaç sıfırlanırdı. bu yüzden derginin künyesinde, sayı no'dan hemen önce o sayının yayımlandığı yıl da yer alırdı.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap