2 entry daha
  • ingiltere'nin east anglia bölgesinin en büyük şehridir. ayrıca ingiltere'nin en eski şehirlerinden de biridir. normanlar 1066 yılında işgal edene kadar river wensum boyunca ufak sakson yerleşimlerinden oluşmaktaymış norwich. normanların gelmesiyle şehir bölgenin merkezi olmuş.

    normanlar 1075 yılında görkemli bir kale yapmışlar norwich'e. bunun yanı sıra norwich'in en ünlü mimari yapısı norwich katedrali* 'dir. bu katedralin yapımına 1076 yılında başlanmış, tamamlanması ise 1278 yılını bulmuş. tamamlanmış haliyle dünyanın en görkemli katedrallerinden biri olmuştur. özellikle katedralin iç mimarisi dikkat çekicidir.

    zamanla önemini yitiren norwich modern çağlarda orta büyüklükte bir ingiliz şehri olmuştur. şehir merkezi hareketlidir. ingiltere'de kişi başına en fazla pub düşen şehirdir ayrıca. yerel ale* 'ler mutlaka denenmelidir.

    ayrıca university of east anglia'nın da bulunduğu şehirdir norwich. dolayısıyla tam bir öğrenci şehrine dönüşmüştür. eğlencelidir, gidilecek görülecek yerler çoktur. londra'ya yakın olması da cabasıdır.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap