4 entry daha
  • double tap'in temel mantigi tek kursunun oldurucu olmamasi ve ilk atisin ardindan tepme nedeniyle ikinci atisin gecikmesi sebebiyle yasanan zafiyetin onune gecmektir.

    ilk merminin cikis atesinin gorulmesi ile birlikte ikinci atis gerceklestirilir. ilk merminin tepme etkisi baslamadan ikinci atis gerceklestirildiginden ilk atis tepkimesinin nisan almaya yarattigi olumsuz etkinin onune gecilmis olur.

    operasyonel birliklerde kullanilis sekli double tap ardindan kafaya atilan tek mermi seklindedir. agirlikli olarak korumali hedeflerde (kevlar/siper) penetrasyon atisi/caydirma/baski gibi unsurlar icin kullanilir ve oldurucu bolgeden cok direkt olarak vucut zirhi hedef alinarak yaratilan penetrasyonla hedefin hareketsiz kalmasi saglanir. sonrasinda gelecek kafaya yonelik mermi icin hem vakit kazanilmis olur, hem de hedef etkisiz kilinmis olur.

    hedefin etkisiz kilinamadigi siper arkasi ve benzeri durumlarda ise baski unsuru olarak kullanilir ve hamle/nisangah ustunlugu yakalanir.

    amatorlerin kullanabilecegi bir teknik olmadigi gibi (double tap'ta ilk atis sonrasi fazla es verirseniz ilk tepmenin ardindan ikincisi gelir. ilk seferde bile yorucu olan bu iki reaksiyon bir iki defa tekrarlandiginda eli olmasi gerekenden fazla yorar ve saglikli atis ihtimalini dusurur) beraberinde ciddi hesaplamalar ve bazi kabiliyetler gerektirir (mermi sayisi, avantaj, pozisyon ustunlugu, hizli sarjor degistirebilme vs vs).

    double tap teknigini kullanan birlikler genellikle buna uygun sarjor kemerleri ve yelek ustu kitler ile dolasirlar bosalan sarjor atildiginda direkt olarak kemerden/yelekten degisim yapabilmek icin. catismalarin yogun oldugu bolgelerde/operasyonlarda tercihen 3 silah bulundururlar (2 koltuk alti, bir bacak).
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap