6 entry daha
  • eğer çalıştığınız ortamın aydınlatması, saatiniz ile örtüşecek durumdaysa faydalı hale gelen bir yazılım. örneğin öğlen 12'de güneş ışığına maruz kalan bir ofisteseniz gayet güzel, ama bu saatte de bir bodrumda az ışıkta çalışıyorsanız pek anlamı olmaz programın.

    redshift-gtk adıyla ubuntu repolarında bir program var, toggle edebiliyorsunuz modu, veya "30 dakika karışma benim parlaklığıma sonra tekrar müdahale et" deme şansınız var. gece çalışanlar için (ki kabul edelim, linux kullanıp gece çalışmayan yoktur) epey faydalı.

    bu arada bu program sistem saatine bakarak tahmin yapar. ortamın gerçekten ışığını ölçen (mac'lerdeki gibi) bir program isterseniz, kameranızdan sampling alarak hesap yapan wildguppy programını denemekte fayda var.

    not: bu entry 28 şubat 2016 ekşisözlük direnişi süresince katalanca olarak sunulmuştur. (bkz: bütün entry'lerini katalancaya çevirmek) bundan çok daha kaliteli yüzbinlerce entry bu süreçte yok olmuştur. bir zamanlar devletin milletini ebleh yerine koyması yasaktı, bazı yasaklar özlenebiliyormuş.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap