3 entry daha
  • on numara beş yıldız yabancı dil öğrenme programı ve sitesi.
    ingilizce arayüzle almanca öğrenmeye çalışıyorum.
    elbette her bireyin öğrenme yöntemi ve eğilimi farklı olsa da, gerçek kursa gitmeye gerek kalmadan son derece iyi kurgulanmış, disiplinli yapısıyla bilgiyi kafaya adeta zorla huniyle aktaran bir site olduğunu söyleyebilirim.
    paralı olması dezavantaj gibi görünse de aslında motivasyon yönünden faydaya dönüşüyor. şöyle ki, ikea'da çay alınca masrafını çıkartmak için 3 bardak çay içen bir yapıdayım. dolayısıyla babbel'e de parayı ödedikten sonra ilk günler unuttum, sonra aklıma gelince "bari parasını çıkarayım" düşüncesiyle derslere bakmaya başladım. başladıktan sonra zaten gidiyor.
    akıllı telefonda kullanabilme, boş vakitlerinizde kullanmanızı sağlıyor.
    nispeten eksik yönü; derslerde gramer konularının yeterince pekiştirmesi yapılmıyor; gerçi bu hızlı tempo bir bakıma iyi oluyor aynı yere saplanmadan konular durmaksızın ilerliyor böylece.
    duolingo ile sık karşılaştırılıyor, duolingoya beş üzerinden iki, babbel'e beş üzerinden beş verebilirim. yine de şu anda ikisini dönüşümlü kullanıyorum. duolingo ilk aşamalarda daha çok kelime pekiştirmeye yarıyor.

    ek: üç ay kadar kullandım. temel dersler bitince alıştırmalar sanki tekrar gibi geldi, bundan sonrasını ücretsiz kaynaklardan geliştirebileceğimi düşünerek bıraktım. geçen, alman kanallarından iki tane dizi bölümü seyrettim ve mevzuyu anladım. (berg doctor (karlı dağların doktoru, niye arzt demediler acep) ve bir de bir hastane dizisi. (başka bir şeye çalışmam gerektiği için bir süre ara verip sonra döneceğim almancaya, daha yolun başındayım. teşekkürler babil. tabii ki henüz konuşamıyorum ama zaten amacım okumaktı.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap