9 entry daha
  • ülkemizde profesyonel anlamda bir yere varamayacak spor. "bilgisayar başında spor mu olur amına koyim" görüşü ağır basıyor. dürüst olmam gerekirse ben de bu zihniyetteyim. e-spor klasmanında değerlendirilen oyunları da fırsat buldukça oynuyorum. fakat hobi olarak yapıyorum, spor olarak değil. şöyle ki; nba'de top sektirmiyorum, pota gördüğümde iki tane sallıyorum.

    işin tehlikesinden bahsedecek olursam ağaç yaşken eğilir prensibi bu spor dalında ters tepiyor. çocukların becerileri büyük oranda yetersiz kalacaktır bir kere. haydi çok genç yaşta aldın yanına eğittin, inciğini cinciğini öğrettin. sonra? yılda bir düzenlenen turnuvalar için kim sana olanak sağlayacak? lig dediğin zaten oyun içinde var olan bir sınıflandırma, harici bir yerel lig düzenlenmen de olası değil. onu geçtim dünyanın hiçbir yerinde küçük yaştaki çocukların bilgisayar başında uzun süre tutulması hoş karşılanmaz. çatlak sesler, muhalif savlar sürekli çıkacak.

    şöyle de bir durum var. profesyonelleşme adımları atıp gerekli alt yapıyı sağlarsın. belirli sayıda insanı yetiştirmeye başlarsın. bu insanların içinde olmayanlar da kendi imkanlarıyla bunu yapmayı dener. ancak maalesef oyun içeriği küçük yaş grupları için hiç uygun değil. fizyolojik sağlığı geçtim, psikolojik olarak da elverişsiz bir ortam hakim. ben bu yaşımda oyun oynarken akıl sağlığımı yitiriyorum. mesele sadece küfür olarak algılanmasın. sokakta top oynayan çocuklar da sayıp sövüyor. bu oyunlarda -moba türü için konuşuyorum- oyuncuya müdahale etme konumunda değilsin. sokakta, salonda oynarken mızmızlık yapanı çıkarırsın. burada bilinçli feeder'a denk gelirsin, bir şey yapamazsın. daha neler neler.

    özetleyeyim. bu işe yatırım yapan, önem veren ekiplere aldanıp spor kategorisinde iyi yerlere geleceği sanrısına kapılmayın. lisansınızı alın, çerçeveletip duvara asın. fazla bir şey beklemeyin. 30 yıl sonra bu entryi yeme dileklerime. esen kalın.
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap